Zoek

N-VA wil wekelijkse markt in Appels

Els Verwaeren, Marius Meremans, Wouter Rogiers, Charlotte Van Houwe en Johannes Meremans (N-VA) willen “een wekelijkse markt invoeren in deelgemeente Appels”. Deze markt kan volgens de Appelse kandidaat-gemeenteraadsleden op de N-VA-verkiezingslijst “best plaatsvinden op dorpsplein ’t Zand en plaats bieden aan lokale handelaars en streekproducten”.

“In Appels is al enkele jaren geen ambachtelijke slagerij meer. Ook een buurtwinkel is er al een tiental jaar niet meer. Nu ook de ambachtelijke slagerij in Oudegem, die veel klanten uit Appels trok, recent de deuren sloot, moeten de inwoners al naar Schoonaarde of Dendermonde centrum om hun verse vleeswaren”, zegt Wouter Rogiers, die het voorstel lanceert.

”Bij voorkeur lokale handelaars”

Wouter Rogiers: “In Appels wonen heel wat oudere mensen, die minder mobiel zijn. Daarnaast staat er in Appels al wekelijks een fruit- en groentekraam, van een plaatselijke teler en op zondag een kippenkraam. Deze staan echter niet opgesteld op het plein, maar aan de overkant langs de drukke Zandstraat, wat gevaarlijke verkeerssituaties oplevert.”

“We kunnen op het dorpsplein zeker een zestal kramen opstellen. De voorkeur gaat uit naar lokale handelaars die ambachtelijke of streekproducten aanbieden. Zo lopen we de lokale middenstand uit groot-Dendermonde niet voorbij.”

”Markt zorgt voor ontmoeting”

“Appels heeft nood aan dienstverlening op maat en initiatieven die mensen samen brengen. Een wekelijkse markt op zaterdag kan er voor zorgen dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten. We willen ook nog eens de kaart trekken van de plaatselijke handelaars, om zo de lokale handel in streekproducten een boost te geven”, zegt lijsttrekker Marius Meremans tevreden.

“De kiezer weet wat hem of haar te doen staat. Met de N-VA zal er een duidelijke verandering voelbaar zijn in de deelgemeenten, want die werden door de huidige meerderheid vaak vergeten.”

Download het verkiezingsprogramma van N-VA Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van