Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Lokale pers organiseert het ‘Groot Dendermonds Kopstukkendebat’


Secretaris Willy Van Damme en voorzitter Marc Goossens bezig met de voorbereiding van het debat.

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur organiseren de Dendermondse Perskring en Editie het ‘Groot Dendermonds Kopstukkendebat’ met alle Dendermondse lijsttrekkers. Het debat vindt plaats op dinsdag 2 oktober in cultuurcentrum Belgica. Marc Goossens (voorzitter) en Willy Van Damme (secretaris) vinden het belangrijk om ook op deze manier mensen te informeren.

De Dendermondse Perskring verenigt journalisten die wonen en/of werken in de Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout. “Het gaat niet alleen over journalisten die regionaal nieuws brengen. Iedereen die met journalistiek bezig is, is welkom”, verduidelijkt voorzitter Marc Goosens. “We zijn in de eerste plaats een groep collega’s die elkaar helpt om de berichtgeving over de regio zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

De lokale pers kende een enorme evolutie de voorbije jaren. “De meest opvallende evolutie is de online berichtgeving”, vertelt secretaris Willy Van Damme. “De tijdsdruk om bepaalde zaken te publiceren ligt hierdoor bijzonder hoog.” “Het risico is dat de kwaliteit gaat lijden onder de snelheid waarmee wordt gewerkt”, waarschuwt Marc Goossens.

“Regionaal nieuws is hot”

Marc Goossens en Willy Van Damme ervaren een toenemende belangstelling voor lokaal nieuws, maar stellen tegelijk vast dat de investeringen in lokale berichtgeving teruglopen. “Het aantal mensen op lokale nieuwsredactie wordt teruggeschroefd”, aldus Willy Van Damme. “Journalisten nu staan in voor tekst, foto’s en soms ook voor video. Vroeger waren dat aparte disciplines.”

Persprijzen en activiteiten

De Dendermondse Perskring reikt elk jaar de ‘Persprijzen’ uit. Al meer dan dertig jaar worden “vrijwilligers of verenigingen die zich verdienstelijk maakten of voor uitstraling zorgden voor de regio” in de bloemetjes gezet. De kring organiseert daarnaast voor zijn leden ook uitstappen zoals onlangs het bezoek aan de stad Leuven.

De eerstvolgende activiteiten van de Dendermondse Perskring – samen met Editie – is het ‘Groot Dendermonds Kopstukkendebat’ op 2 oktober.

Klik hier voor meer informatie over het debat.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van