Zoek

Barbara Pas: “Wij zetten in op meer democratie en inspraak”

Barbara Pas (Vlaams Belang) is gemeenteraadslid en lijsttrekker voor Vlaams Belang Dendermonde.

Hoe ervaart u tot hiertoe de verkiezingscampagne in het algemeen? Is er (al) sprake van verkiezingskoorts?
Barbara Pas: “De campagne loopt vlot en in een goede sfeer. We krijgen ook veel positieve reacties. Van verkiezingskoorts heb ik absoluut geen last. Het zijn dan ook al de zevende verkiezingen waar ik aan deelneem…”

Hoe verloopt uw eigen campagne?
Barbara Pas: “Ik voer amper persoonlijke campagne. Vlaams Belang gebruikt als enige partij uniforme campagne-affiches en campagne-slogans. Wij maken als ploeg campagne voor ons programma. Ik ben wel trots op onze 35 kandidaten die stuk voor stuk hun nek uitsteken. Onze kandidaten komen op uit overtuiging. Ze krijgen vaak te kampen hebben met negatieve reacties van klanten of werkgevers en worden wellicht uit de vakbond gegooid. Kandidaat zijn op een Vlaams Belang-lijst getuigt van moed. Ik wens hen dan ook allen een deugddoende persoonlijke score toe.”

Wat is uw persoonlijke drijfveer om aan deze gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen?
Barbara Pas: “Mijn drijfveer om aan politiek te doen is mijn rechtvaardigheidsgevoel. Gemeenteraadsverkiezingen in mijn eigen stad zijn extra speciaal, omdat ik net zoals vele inwoners in onze stad, wil dat mijn kinderen zich hier thuis voelen, hier veilig naar school kunnen gaan, drugsvrij kunnen weggaan,… Ik wil me inzetten voor de leefbaarheid van onze stad. Er is nood aan een partij die luistert naar wat leeft bij de bevolking en de problemen onomwonden aankaart om er échte verandering in te brengen. Ook vanuit de oppositie maakt een goede waakhond het verschil. Er is nood aan een partij die zowel voor als na de verkiezingen hetzelfde zegt.”

Voor welke uitdagingen staat Dendermonde de komende jaren?
Barbara Pas: “Er zijn verschillende grote uitdagingen waar de stad voor staat. Mobiliteit: de gebrekkige verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid (van de zwakke weggebruikers). Maar ook nette en aantrekkelijke dorpskernen behouden en een leegloop van winkels in het stadscentrum verhinderen, het aanpakken van (straat-)criminaliteit en zinloos geweld, van armoede en vervreemding.”

Op welke manier wilt u deze uitdagingen aanpakken?
Barbara Pas: “Pro-actiever dan vandaag het geval is. De communicatie van het stadsbestuur was beneden alles. Burgers moeten van bij het begin geïnformeerd en betrokken worden. Geen info-rondes achteraf wanneer alles al beslist is. Wij zetten in op meer democratie en inspraak. Onze voorstellen staan uitgewerkt in ons lokaal programma, u kan dat volledig lezen via dendermonde.vlaamsbelang.org”

Als u tijdens de komende bestuursperiode slechts één zaak zou kunnen realiseren. Welke zou dat zijn? Wat is uw topprioriteit?
Barbara Pas: “Veiligheid! Ook in mijn persoonlijke kennissenkring vielen er al slachtoffers van gratuit geweld op straat in bende. De problemen blijven niet beperkt tot de stationsbuurt. Er moet een halt aan komen. Persoonlijk zou ik het mooi vinden als we ook kunnen realiseren dat er kordater opgetreden wordt tegen dierenmishandeling en dierenverwaarlozing. Dendermonde verdient een eigen dierenasiel.”

Hoe gaat u zondag 14 oktober doorbrengen nadat u hebt gestemd?
Barbara Pas: “Zoals bij elke verkiezing ben ik de hele dag stemgetuige in mijn stembureau tot de stembureaus sluiten. Nadien komen wij met alle Dendermondse kandidaten samen om samen de verkiezingsuitslagen te volgen. Ik hoop dat ik niet te veel weg moet naar Brussel of lokale TV om reacties te geven bij de resultaten, maar dat ik bij hen een overwinning kan vieren. :-)”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van