Zoeken

Laurens Hofman: “Partnerships tussen het stadsbestuur en de private sector”

Laurens Hofman (Open Vld) is fractieleider van Open Vld in de Dendermondse gemeenteraad. Hij is tevens lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hoe ervaart u tot hiertoe de verkiezingscampagne in het algemeen? Is er (al) sprake van verkiezingskoorts?
Laurens Hofman: “In het algemeen is het tot op heden een beschaafde campagne. Elke partij gaat vol voor haar eigen programma met respect voor de andere partijen. We zijn intussen heel dicht bij de verkiezingsdag, de gezonde spanning neemt uiteraard toe!”

Hoe verloopt uw eigen campagne?
Laurens Hofman: “Nadat we van april 2017 tot juni 2018 circa 15.000 huisbezoeken hebben gedaan hebben we het programma mede op basis daarvan opgesteld. Onze borden- en affichecampage is intussen uitgerold. De spontane vragen om “blauwe affiches” was amper bij te houden. We deden deze campagne in groep, niemand stond er alleen voor. De laatste 14 dagen gebruiken we om onze burgerkrant, receptenboekje en flyer per deelgemeente te bussen. Specifiek wat onze eigen campagne betreft is er een enorme dynamiek te zien.”

Wat is uw persoonlijke drijfveer om aan deze gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen?
Laurens Hofman: “Mijn primaire dreefveer is om van de stad waar ik woon een nog aangenamere stad te maken. Daarnaast is de onderliggende drijfveer een zo goed mogelijk resultaat te behalen voor de partij die mij het vertrouwen schonk én om burgemeester van de stad Dendermonde worden.”

Voor welke uitdagingen staat Dendermonde de komende jaren?
Laurens Hofman: “Er staan gigantische uitdagingen te wachten. Enkele zijn kapitaalsintensieve noden zoals betere voet- en fietspaden, verbeteren van de lokale economie, de sterkte toename van ouderen waar het woonbeleid zich moet aan aanpassen, het betaalbaar houden van de woningen, de steeds toenemende overdracht aan bevoegdheden vanuit de Vlaamse overheid zonder bijhorende middelen en de digitaliseringsgolf die zich zal uiten in smart cities.”

Op welke manier wilt u deze uitdagingen aanpakken?
Laurens Hofman: “Door een focus op kerntaken, een zuinige overheid en samenwerking met de private sector. Kortom, met de ideeën van Open Vld Dendermonde.”

Als u tijdens de komende bestuursperiode slechts één zaak zou kunnen realiseren. Welke zou dat zijn? Wat is uw topprioriteit?
Laurens Hofman: “Dendermonde aantrekkelijker maken voor de private sector. Zonder partnerships tussen het stadsbestuur en de private sector kunnen we alle noden niet aan.”

Hoe gaat u zondag 14 oktober doorbrengen nadat u hebt gestemd?
Laurens Hofman: “We verzamelen met alle kandidaten en militanten in de bovenzaal van café ’t Peirt. Daar gaan we in groep de eerste resultaten volgen. Eén van onze kandidaten maakt Dendermondse paardeworsten voor iedereen die aan onze campagne heeft mee geholpen. Hopelijk hebben we later op de avond een feestje te houden. We hebben er in elk geval alle vertrouwen in.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van