Zoek

Niels Tas: “Op het lokale niveau kan je echt een verschil betekenen”

Niels Tas

Niels Tas (sp.a) maakt al zes jaar deel van het schepencollege. Hij is lijsttrekker voor het kartel sp.a-Groen bij de komende verkiezingen.

Hoe ervaart u tot hiertoe de verkiezingscampagne in het algemeen? Is er (al) sprake van verkiezingskoorts?
Niels Tas: “De verkiezingscampagne in Dendermonde is tot op heden correct verlopen. Er werden door diverse media bevragingen / stemtesten opgesteld, er werden debatten georganiseerd en alle partijen gaven diverse folders uit. Ik droom ervan om een overeenkomst te maken waarbij de tuinborden bij volgende campagnes geweerd kunnen worden. Maar daarvoor is een overeenkomst nodig met alle Dendermondse politieke partijen.”

Hoe verloopt uw eigen campagne?
Niels Tas: “Onze campagne is bijzonder positief verlopen. Het was onze eerste keer in een kartel, dat is telkens wat extra zoeken en afstemmen. Maar de samenwerking verliep bijzonder constructief. We hebben een ploeg van sterke, gemotiveerde kandidaten met verschillende achtergronden. We kregen zelf alvast heel veel positieve feedback!”

Wat is uw persoonlijke drijfveer om aan deze gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen?
Niels Tas: “Ik kom niet uit een politiek nest en ben vanuit een sterk engagement in de politiek gerold. Op het lokale niveau kan je op veel vlakken echt een verschil betekenen en sta je dicht bij de inwoners om samen met hen gerichte oplossingen uit te werken.”

Voor welke uitdagingen staat Dendermonde de komende jaren?
Niels Tas “Aanpak van armoede. Meer ruimte voor fietsers met bijkomende investeringen in fietspaden, fietssnelwegen en circulatiemaatregelen. Kwaliteitsvolle kinderopvang, maar ook thuishulp en betaalbare en kwaliteitsvolle zorg voor onze oudere inwoners. Investeringen in duurzame energie, groen op 500 m van elke woning en een klimaatneutrale stad tegen 2050.”

Op welke manier wilt u deze uitdagingen aanpakken?
Niels Tas: “We vinden het belangrijk om bij deze processen de burger sterk te betrekken. Mensen maken de buurt! We pleiten voor sterke participatie met wijkbudgetten. We organiseren in elke deelgemeente een dorpsvergadering.”

Als u tijdens de komende bestuursperiode slechts één zaak zou kunnen realiseren. Welke zou dat zijn? Wat is uw topprioriteit?
Niels Tas: “Investeren in veilige fietspaden en fietssnelwegen!”

Hoe gaat u zondag 14 oktober doorbrengen nadat u hebt gestemd?
Niels Tas: “Ik zal getuige zijn in het kieslokaal waar ik zelf ga stemmen. Op deze manier voer ik mee de democratische controle op het correct verloop van de verkiezingen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van