Zoeken

“De wereld heeft nood aan meer begrip en warmte”

Je kent Liz Corthals uit Sint-Gillis misschien van televisie. Ze leent ook haar stem aan radiocommercials, staat regelmatig als actrice op het podium en is content creator bij een selectiebureau.

Sinds een jaar schrijft ze gedichten en heeft ze een aantal projecten op stapel staan om met haar schrijverij voor “meer warmte” te zorgen. Liz Corthals post bijna dagelijks een gedicht op haar Facebookpagina.

“Ik krijg daar heel wat positieve reacties op”, zegt ze. “De interactie met mijn lezers vind ik belangrijk. Ik voel op die manier wat leeft bij mensen.”

“Ik hoop later mijn gedichten te kunnen uitgeven, maar dan niet op de standaard manier”, vertelt Liz Corthals. “Ik wil op zoek gaan naar vorm waarbij mensen mijn gedichten bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen delen zodat meer mensen er iets aan hebben. Want laat ons eerlijk zijn, vandaag is er nood aan meer begrip voor elkaar en menselijke warmte. We kennen allemaal fake news, maar er bestaat ook zoiets als fake life. Ik vind dat gewoon goed al meer dan goed genoeg is.”

Haar passie voor gedichten en poëzie wil Liz niet alleen online delen. Ze heeft plannen om met haar gedichten en teksten ook de offline wereld in te trekken.

Liz Corthals: “Ik heb een aantal van mijn gedichten en teksten op postkaarten gedrukt die ik via mijn website verkoop. ‘Liz Mist’ zijn een aantal kaartjes met een troostend karakter. ‘Liefs Liz’ zijn kaartjes met een positieve, liefdevolle boodschap. De kaarten kunnen dienen als decoratie in huis of op kantoor, maar ook om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt.” Naast deze postkaartjes biedt Liz ook zogenaamde murals aan. “Samen met de opdrachtgever – dat kan een particulier of een bedrijf zijn – bekijken we hoe we op een blinde muur een passende tekst op een grafische manier kunnen aanbrengen”, legt ze uit.

Liz schrijft ook persoonlijke teksten op maat. “Dat kan voor een jubileum, een trouwfeest of een andere persoonlijke gebeurtenis. Er zijn ook andere momenten waarop mensen misschien moeilijker de juiste woorden vinden, zoals bij een begrafenis, en dan wil ik heel graag hun emoties vertalen in woorden”, zegt Liz.

Tot slot wil ze het begrip ‘troostsoep’ uitdragen. “Toen een goede vriend overleed, wist ik niet hoe ik de mensen uit zijn omgeving moest aanspreken zonder clichés als ‘veel sterkte’ te gebruiken. Ik heb toen gezocht naar een manier om er toch voor hen te zijn. Ik heb uiteindelijk ‘troostsoep’ voor hen gemaakt en die samen met een korte ondersteunende boodschap op de stoep gezet.” Je vindt hierover ook meer op haar website.

Liz Corthals werkt intussen ook samen met Sarah Van Overwaelle van productiehuis Het Wolk aan de nieuwe theatervoorstelling ‘Zeep’ voor peuters vanaf 2 jaar. Het project gaat dit voorjaar in première.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van