Wijncursus in Schoonaarde

KWB Schoonaarde en Davidsfonds Schoonaarde slaan de handen in elkaar en organiseren samen een wijncursus. Gespreid over twee avonden leer je de basis van het proeven en uiteraard gaan theorie en praktijk hand in hand. Onder de deskundige begeleiding van Guido Anthuenis, Dirk D’Hondt, Henri Fagard en Marc Hoogewijs, leden van de Vlaamse Wijngilde, proeven de cursisten op vrijdag 7 december drie witte en drie rode wijnen. Men komt ook meer te weten over de techniek van het proeven, het lezen van een wijnetiket en hoe je aroma’s kan herkennen enzovoort. Het gaat niet om een commerciële proeverij, al zullen de lesgevers wel vertellen waar je de geproefde wijnen kan kopen. Begin volgend jaar wordt een tweede avond georganiseerd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven