Zoek

Stand-upcomedians voor het goede doel in Belgica

Opkomend talent Amelie Albrecht uit Dendermonde is één van de toppers op de Comedy Evening ten voordele van To Walk Again.

De zelfstandige thuisverpleegkundigen van de regio Groot-Dendermonde tonen hun groot hart door op zaterdag 8 december een heuse ‘Comedy Evening’ te organiseren. Ze doen dit in het kader van de Warmste Week van Vlaanderen.

“We engageren ons niet alleen elke dag voor onze zieken en patiënten maar om de twee jaar pogen we een steentje bij te dragen aan een warmere maatschappij”, aldus Paul Van Marcke, thuisverpleegkundige en voorzitter van de Kring Zelfstandige Verpleegkundigen Regio Groot-Dendermonde.

De opbrengst van de voorstelling gaat naar To Walk Again, opgericht door Marc Herremans. “De triatleet en winnaar van de Iron Man 2006 kwam na een ernstig ongeval in een rolstoel terecht. Hij wist echter vrij snel dat hij niet bij de pakken zou blijven zitten. Hij zou elke spiervezel in zijn lichaam aanspreken en zo actief mogelijk blijven in de hoop ooit terug uit die rolstoel te geraken”, aldus Van Marcke. “Dat werd tegelijk het motto van To Walk Again, namelijk er maximaal voor zorgen dat mensen met een fysieke beperking actief blijven sporten en bewegen met het oog op een minimaal gebruik of vermijden van die rolstoel. Ondertussen, dankzij de financiële ondersteuning van velen, is de organisatie aan de slag met hoogtechnologische staprobots wat op termijn een herstel van de stapfunctie zou kunnen betekenen. Daar doen we het dus voor!”

De ‘Comedy Evening’ op zaterdag 8 december om 19.30 uur in cultuurcentrum Belgica presenteert Veerle Malschaert, Raf Coppens, Begijn Le Bleu en het opkomend talent Amelie Albrecht. Zij garanderen een topavond ten voordele van To Walk Again. Marc Herremans opent de theatershow. Je zal er eveneens kunnen kennismaken met de hoogtechnologische staprobots van To Walk Again.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van