Briljant absurdisme op de planken in Belgica

Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst speelt op zaterdag 17 november in cultuurcentrum Belgica. Verelst mag zich sinds eind 2016 trouwens de winnaar noemen van het Camerettenfestival.

In zijn debuutvoorstelling ‘Mijn broer en ik’ vertelt Pieter Verelst een bizar en absurdistisch verhaal over zijn jeugd, die hij samen met zijn (al dan niet bestaande) broer doorbracht in een saai dorpje in Vlaanderen. Samen gaan ze die saaiheid te lijf en gebruiken haar als inspiratiebron voor een vreemdsoortige creativiteit. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

Zijn stijl van cabaret wordt wel eens vergeleken met de jonge Hans Teeuwen en met Wim Helsen. Het zal sowieso een absurd avontuur worden zoals we in Vlaanderen al een tijdje niet meer gezien hebben. De ideale schoonzoon met een serieus hoekje af.

Voor zijn debuutvoorstelling ‘Mijn broer en ik’ kende De Standaard Pieter maar liefst 5 sterren toe en noemde zijn voorstelling “briljant absurdisme”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven