VRT NWS bericht over de nieuwe gevangenis in Dendermonde

VRT NWS becijferde dat de geplande gevangenis in Dendermonde “al bijna 3,5 miljoen euro” heeft gekost “nog voor de eerste steen er ligt”. De bouw van de gevangenis staat al tien jaar on hold, maar er lijkt nu toch een doorbraak te zijn.

Aan de ene kant werd door de ministerraad het contract voor de bouw van de gevangenis verlengd. Anderzijds werd de vraag om ook het derde provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan te laten vernietigen door de Raad van State niet bevestigd.

“Na ruim 10 jaar procedureslagen heeft het PRUP dat nodig is voor de bouw en de exploitatie van de nieuwe gevangenis het gehaald! Topnieuws voor Dendermonde”, liet uittredend schepen Niels Tas op Facebook weten.

Op dit ogenblik lopen nog beroepsprocedures rond de bouwvergunning en milieuvergunning van de nieuwe gevangenis. De verwachting is dat deze de bouw niet zullen verhinderen.

Bekijk hier de reportage van VRT NWS over de nieuwe gevangenis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond