VRT NWS bericht over de nieuwe gevangenis in Dendermonde

VRT NWS becijferde dat de geplande gevangenis in Dendermonde “al bijna 3,5 miljoen euro” heeft gekost “nog voor de eerste steen er ligt”. De bouw van de gevangenis staat al tien jaar on hold, maar er lijkt nu toch een doorbraak te zijn.

Aan de ene kant werd door de ministerraad het contract voor de bouw van de gevangenis verlengd. Anderzijds werd de vraag om ook het derde provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan te laten vernietigen door de Raad van State niet bevestigd.

“Na ruim 10 jaar procedureslagen heeft het PRUP dat nodig is voor de bouw en de exploitatie van de nieuwe gevangenis het gehaald! Topnieuws voor Dendermonde”, liet uittredend schepen Niels Tas op Facebook weten.

Op dit ogenblik lopen nog beroepsprocedures rond de bouwvergunning en milieuvergunning van de nieuwe gevangenis. De verwachting is dat deze de bouw niet zullen verhinderen.

Bekijk hier de reportage van VRT NWS over de nieuwe gevangenis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven