Jong N-VA Lebbeke herdenkt gesneuvelde soldaten

Jong N-VA Lebbeke legde samen met N-VA in de aanloop naar 11 november – 100 jaar na de wapenstilstand na WO I – bloemen neer aan enkele monumenten die de gesneuvelde soldaten, vrijwilligers en burgers in de Eerste en Tweede Wereldoorlog uit Lebbeke, Wieze en Denderbelle herdenken.

Bij het neerleggen van de bloemen werd ook een minuut stilte gehouden. Over elk van deze monumenten werd telkens een korte uitleg gegeven door Karel Uyttersprot, bestuurder bij VOS Vlaamse vredesvereniging.

“Met deze bloemneerlegging willen we de gesneuvelden uit de oorlog eren en aantonen dat we dit niet mogen vergeten. Het kennen van de geschiedenis is van uiterst groot belang. Ook Lebbeke, Wieze en Denderbelle kennen een grote geschiedenis in de oorlogen”, verklaart voorzitter Brent Roelandt. De monumenten waarover het gaat zijn de gedenksteen aan de Sint-Martinuskerk, een monument dat 90 jaar geleden door VOS werd geplaatst, het onlangs ingehuldigde herdenkingsbeeld van de ‘Kazeirekes’ en het monument aan het kerkhof van Wieze.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond