Stad onderzoekt extra parkeerplaatsen op site Abdijschool

0

Dendermonde – Uplace, de projectontwikkelaar die de Abdijschool in het centrum van Dendermonde heeft aangekocht, wil naast het bouwen van woningen ook andere zaken op de site realiseren.

“Gekoppeld aan de beoogde activiteiten op de site zal Uplace ook de nodige auto- en fietsparkeerplaatsen voorzien. Uplace heeft gevraagd of de stad interesse heeft om op de site bijkomend een openbare rotatieparking te voorzien”, aldus mobiliteitsschepen Niels Tas (sp.a). “De stad wil hierover een mobiliteitsonderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in onder meer de voor- en nadelen van een openbare rotatieparking op deze locatie en de mogelijke in- en uitgang(en) van deze rotatieparking. De resultaten van dit onderzoek – samen met andere nuttige informatie uit bijkomend onderzoek over parkeren in het stadscentrum – zullen de nieuwe beleidsploeg in 2019 de nodige informatie verschaffen om een onderbouwde beslissing te nemen.”