Search

Michiel Veireman opent experimentele ruimte voor hedendaagse kunst

Michiel Veireman (links) en kunstenaar Artur Eranosian slaan de handen in elkaar om van ‘Atelier Veireman’ een succes te maken.

Dendermonde – Michiel Veireman startte met het inlijsten van kunstwerken nadat hij van zijn vroegere klasgenoot en kunstenaar Artur Eranosian de vraag kreeg om kaders voor zijn foto’s te maken. Drie jaar later opent hij met ‘Atelier Veireman’ in de Kerkstraat een
experimentele tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst.

Michiel Veireman volgde les aan het Oscar Romerocollege – toen nog het Heilige Maagdcollege. Hij koos daarna voor een kantoorjob, maar vond dat uiteindelijk toch niks voor hem. Hij wilde liever iets “met z’n handen” doen.

“Samen met met mijn broer bouwde ik vroeger allerlei zaken”, vertelt Michiel enthousiast. “Ik heb het altijd geweldig gevonden om iets met mijn handen te kunnen doen.” Het is met andere woorden geen toeval dat hij na zijn studies en een eerste werkervaring in een kantooromgeving terecht komt in een meubelmakerij en er onder meer kaders leert maken. “Ik ben zo’n drie jaar geleden met het maken van kaders op maat gestart”, vertelt Michiel. “Het was Artur Eranosian die mij op dat moment vroeg om voor zijn kunstwerken enkele kaders te maken. Op die manier ben ik in de kunstwereld terecht gekomen.” Voor Michiel is kwaliteit belangrijk. “Ik probeer altijd mee te denken met de kunstenaar om zo tot het beste resultaat te komen”, vertelt hij.

Atelier Veireman

Michiel Veireman start deze maand een nieuw project. Hij opent op vrijdag 7 december ‘Atelier Veireman’ in de Kerkstraat en krijgt daarbij de medewerking van Dendermonds kunstenaar Artur Eranosian. “We willen vooral een positief verhaal brengen. We willen mee zorgen voor een nieuwe dynamiek in Dendermonde. Er is in onze stad echt nood aan een experimentele ruimte voor kunstenaars”, zegt Artur Eranosian. Michiel benadrukt daarbij dat ook in ‘Atelier Veireman’ kwaliteit voorop staat.

Openingstentoonstelling

Kunstenaar Artur Eranosian stelt als eerste zijn werken tentoon in het nieuwe ‘Atelier Veireman’. Het gaat om een nieuwe reeks fotografische edities. “De meeste beelden zijn in Dendermonde gemaakt. Ik laat onze stad op een totaal andere manier zien en zoek de grenzen op met de schilderkunst.” Artur Eranosian oogstte afgelopen zomer nog succes met een solotentoonstelling in het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MUHKA).

‘Atelier Veireman’ in de Kerkstraat 61 in Dendermonde opent op vrijdag 7 december van 19 tot 23 uur. Je kan er van 8 december tot 27 januari elke zaterdag en zondag terecht van 15 tot 18 uur.

Meer info: 0497 24 49 53 of www.atelierveireman.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van