Uniek ijsconcert in Baasrode

Baasrode – Op de vooravond van het winterkunstenfestival Wintering in Baasrode geeft de Noor Terje Isungset op 14 december een exclusief ijsconcert op de site van het Scheepvaartmuseum. Het terrein – één van de kernlocaties tijdens Wintering – wordt speciaal ingekleed.

Je krijgt een voorproefje van de gezelligheid en warmte eigen aan Wintering, terwijl er muziek gespeeld wordt op ijsblokken. Laat je verrassen door deze eigenzinnige manier van muziek maken in deze prachtige winterse setting.

De Noor Terje Isungset is sinds 1999 pionier in ijsmuziek. Hij trekt elke winter naar de Noorse meren en zaagt ijsklompen uit de dikke ijslagen om er instrumenten van te maken. Daarnaast combineert Terje ook andere natuurlijke elementen in zijn percussie: hout, stenen en metalen in hun oorspronkelijke vorm. Intussen toerde hij met dit project al door Spitsbergen, Polen, Duitsland en Japan. Een boeiend universum met de schoonheid en klank van ijs. Dit project kan je smaken in de unieke – als erfgoed beschermde – houten loods Van Damme van het Scheepvaartmuseum.

Afspraak op vrijdag 14 december om 19.30 uur op het terrein van het Scheepvaartmuseum, Sint-Ursmarusstraat 137 in Baasrode. Tip: Kleed je warm aan!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement