Leer speuren naar je voorouders

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Dendermonde – Familiekunde Dendermonde organiseert op donderdag 13 december om 19.30 uur de voordracht “Klim in je stamboom: speuren naar je voorouders” in het documentatiecentrum in de Kerkstraat 97 in Dendermonde.

“De ervaring leert dat veel mensen geïnteresseerd zijn in hun voorouders, ook deze van lang geleden. Wie waren ze, waar woonden ze, waren ze arm of rijk, wat deden ze? Alleen weten de meesten niet hoe ze hun zoektocht moeten beginnen, terwijl dit eenvoudiger is dan men denkt”, aldus Bart Broucke, secretaris van Familiekunde Dendermonde. “Onze vereniging wil de mensen die nog niet vertrouwd zijn met de materie op weg zetten, hen leren om in die stamboom te klimmen. Op donderdag 13 december komen tijdens onze voordracht allerlei bronnen en akten aan bod die je op weg zullen helpen. Met wat geluk vind je zo je voorouders uit de 17de eeuw! Een vervolgsessie is gepand in februari.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven