“Klimaatplan prioritaire doelstelling van de stad”

Dendermonde – Op woensdag 2 januari werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en kreeg ook elke partij de nodige spreektijd. Voor Groen nam Iris Uyttersprot het woord. Groen stapte op 14 oktober in kartel met sp.a naar de kiezer.

Iris Uyttersprot benadrukte in haar maidenspeech een aantal belangrijke programmapunten voor haar partij.

“Nu er ook een schepen van klimaat komt, verwachten we dit klimaatplan dan ook uitgebreid terug te vinden onder de prioritaire doelstellingen van onze stad”, aldus Uyttersprot. “De stad zal hierbij ook een duidelijke visie moeten ontwikkelen over hoe in Dendermonde de betonstop zal worden aangepakt, bepalen hoe en welke open ruimte we vrijwaren.”

“Politiek gaat natuurlijk ook over de verdeling van een aantal bevoegdheden. We waren nog even aan het twijfelen of bepaalde bevoegdheden niet beter samengenomen zouden worden. Natuur en klimaat bijvoorbeeld. Maar goed, op zich maakt het geen verschil vanuit onze positie: het schepencollege neemt de beslissingen unaniem. Voor ons zijn jullie in zekere zin dus allemaal schepen van duurzaamheid en dus ook van gezondheid en geluk.”

(foto: Facebookpagina Groen Dendermonde)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven