Zoek

“Muren veranderen in deuren de komende zes jaar”

Dendermonde – Net als de fractieleiders van de andere partijen sprak ook Laurens Hofman (Open Vld) op 2 januari de raadsleden toe tijdens de installatie van de nieuw verkozen gemeenteraad.

Hij hekelde in zijn toespraak de nieuwe bestuurscoalitie. “De Dendermondse kiezer had duidelijk een signaal met de vraag naar een nieuwe politieke wind gegeven. De oude politieke cultuur met politici voorzien van recepten van gisteren voor oplossingen van morgen loopt ten einde. Het gegeven dat de twee jongste lijsttrekkers – collega Tas en ikzelf – samen met hun ploeg mede tot winnaars van de verkiezingen mogen uitgeroepen worden is de bevestiging dat de Dendermondenaar snakt naar vernieuwing. Helaas krijgen ze niet de vernieuwing waar velen op hadden gehoopt. Goede ideeën sterven niet, ze belanden hooguit in de koelkast. De vooruitgangsoptimist in me kijkt dus al vol vertrouwen uit naar oktober 2024”, aldus Laurens Hofman.

“Het komt er de komende 6 jaar op aan muren te veranderen in deuren, steeds met het belang van onze stad en al haar stakeholders voorop. Over de invulling zal de komende legislatuur vaak en allicht niet onzacht gedebatteerd worden maar over één ding moeten we het in december 2024 allen eens zijn: onze stad wordt door de Pinkstercoalitie beter doorgegeven dan ze werd aangenomen.”

(Foto: Facebookpagina van Laurens Hofman)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van