Buddy’s gezocht om verkeersveiligheid te stimuleren

0

De hulporganisatie Rondpunt is in de regio Dendermonde op zoek naar een buddy om een mama die 12 jaar geleden haar zoon verloor in een verkeersongeval te ondersteunen. Zij wil jongeren bewustmaken van de gevolgen van een verkeersongeval en zoekt iemand om onder meer samen secundaire scholen te bezoeken. Rondpunt startte met dit getuige-project om jongeren te sensibiliseren en aan te zetten tot verantwoord gedrag in het verkeer. Een getuigenis van een slachtoffer, nabestaande, naaste of veroorzaker van een verkeersongeval maakt jongeren bewust van de ernstige en vaak levenslange gevolgen van een verkeersongeval. Om deze personen te begeleiden, zoekt Rondpunt buddy’s. Zowel de getuige als de buddy worden vergoed voor hun inspanningen en vervoerskosten. Interesse om buddy te worden? Stuur een bericht naar yasmine.de.roover@rondpunt.be.