Zoeken

Jeugdboekenmaand start met fotoshoot

De Jeugdboekenmaand start op zaterdag 2 maart en ook de stedelijke bibliotheek neemt opnieuw deel.

Het initiatief wordt afgetrapt met een retro fotoshoot in de bibliotheekhal waarbij je samen met je vrienden in een heuse oldtimer kan gaan zitten om nadien een originele Instax-foto mee naar huis te nemen. De bib nodigt alle lezers dan ook uit hun vriendschap te laten vereeuwigen voor de lens van twee topfotografen, Clifford Jordaens en Lisa Stubbe. Maar er zijn nog meer activiteiten gepland waaronder verschillende workshops.

“Tijdens de Jeugdboekenmaand belichten we in eerst instantie voornamelijk activiteiten die met het thema ‘Vrienden voor altijd’ te maken hebben.” zegt de nieuwe schepen van cultuur Els Verwaeren (N-VA). “Het is voor ons ook de ideale gelegenheid om de werking rond de Makerstrap, die we dit jaar verder zullen uitbreiden, nog eens in de kijker te zetten.”

Ouders en leerkrachten kunnen op 26 maart in de bibliotheek komen luisteren naar een lezing over ‘Sociale Media’ door Frederik Vanhuffel. Deze interactieve lezing, die wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Dendermonde, biedt de ouders inzicht in het mediagebruik van (jonge) pubers.

Naar goede gewoonte houdt KASK-Dendermonde gedurende de hele maand een expo met werken van leerlingen in de bibliotheek. Deze staan verspreid opgesteld in de bibliotheek.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van