Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

“Hockey is een complete sport voor de hele familie”


Het nieuwe meisjesteam van Hockey Dendermonde stoomt zich klaar voor de competitie.

Dendermonde was tot vorig jaar een blinde vlek op de kaart van de hockeysport en dus besliste de Vlaamse Hockey Liga er een aantal initiatielessen te organiseren. Het initiatief sloeg aan bij de jongeren en zo ging de bal aan het rollen. Pierre Samyn, die zelf al twintig jaar hockey speelt, wilde zijn kennis delen en samen met een heleboel bereidwillige vrijwilligers kreeg in juni vorig jaar Hockey Dendermonde officieel vorm. In september kwam de club al meteen met drie teams aan de start van de competitie. Intussen werden nog twee jeugdteams en een volwassen ploeg trimmers opgestart.

Mooie en snelle sport

“Onze club telt nu een negentigtal leden en dat aantal groeit nog altijd”, zegt voorzitter Pierre Samyn. Als reden voor het succes ziet hij vooral het uitstekende resultaat van het nationale hockeyteam tijdens de voorbije Wereldkampioenschappen. “Het is bovendien ook een mooie en snelle sport”, voegt hij daaraan toe. “Hockey is een familiale sport. Jong en oud kan het spelen. De regels zijn niet moeilijker dan bij een andere sport en de techniek kan je leren.”

“Het is ook een complete sport”, vult zijn vrouw Catherine Zenner aan, die mee haar schouders onder het initiatief zette. “Naast het lopen moet je ook behendig zijn met de stick en moet je het overzicht op het veld bewaren om de perfecte passen te kunnen geven. Voor meisjes is het bovendien een elegante sport.”

De club waakt erover dat iedere speler aan bod komt. “De teamspirit is van groot belang. Iedereen die zich engageert, krijgt de kans om te spelen. Het spelplezier komt op de eerste plaats. Er is binnen het hockey ook een groot gevoel van fairplay”, zegt Pierre.

Flitsende start

De snelle groei van de club zorgt niet meteen voor problemen. “De capaciteit van de terreinen aan de sporthal in Sint-Gillis staat onder druk, ook dankzij het succes van de andere clubs”, aldus Pierre. “Maar we zijn creatief en maken altijd heel goed ons huiswerk als we belangrijke beslissingen moeten nemen. We pakken het stap voor stap aan. Plus, we hebben gelukkig ook een super gemotiveerde raad van bestuur”, zegt Catherine.

Hockey Dendermonde plant deze zomer zijn eerste hockeykampen. Wie interesse heeft of meer wil weten over de club, kan terecht op de website www.hockeydendermonde.be voor meer informatie.

Sportschepen leert clubs beter kennen

Sportschepen Nele Cleemput (CD&V) vatte bij de start van haar ambtstermijn het plan op om bij elke sportclub langs te gaan en liep onder meer ook langs bij Hockeyclub Dendermonde.

“Mijn ronde langs de sportclubs in Dendermonde is begonnen met een uitdaging waar ik al ongelofelijk veel plezier en voldoening heb uitgehaald. Met het bezoek wil ik graag de clubs, de sport, de sporters of sportertjes én hun accomodatie leren kennen. Ondertussen leren zij ook mij kennen en weten zij dat ik beschikbaar en bereikbaar voor hen ben. Ze kunnen me ook meteen hun zorgen en bekommernissen meegeven, nu eens vanop de turnmat of vanop het badmintonterrein, en niet aan een vergadertafel”, aldus Sportschepen Nele Cleemput. Ze was onder meer al op bezoek bij Yawara Kwai (judo), Drive en Smash (badminton), Shamodo-It en Dansateljee (dans), Moving (ropeskipping), 3MD (zwemmen), Gymmax (ballet en trampoline ) en Snuffel (volleybal).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van