Corsicaans mannenkoor in Grembergen

A Filetta, een mannenkoor met diepe wortels in de Corsicaanse cultuur, geeft op donderdag 28 februari een uniek concert in de Sint-Margarethakerk in Grembergen.

De polyfonieën, die van oudsher het eiland Corsica in zijn ban houden, zijn hun levenstaak. Vooral in de religieuze werken, gebaseerd op oud-Gregoriaanse gezangen, toont A Filetta zijn meesterschap. Maar naast traditionele werken brengt het mannenkoor ook nieuwe creaties die getuigen van de ‘levende’ muziek in Corsica. In de recent hernomen dansvoorstelling ‘Apocrifu’, één van Sidi Larbi Cherkaoui’s meesterwerken uit 2009, vertolkt A Filetta de live muziek.

A Filetta werd in oktober 1978 in Balagne opgericht door Michel Frassati, een jonge leraar, en Tumasgiu Nami. Het koor wilde in de eerste plaats de traditionele Corsicaanse gezangen voor de toekomst bewaren. A Filetta weet al veertig jaar zowel in hun eigen land als ver daarbuiten keer op keer de luisteraar emotioneel te treffen met zijn wonderlijke samenzang en weemoedige melodieën.

Meer info: www.ccbelgica.be/40thanniversarytour

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven