Search

Guerrilla-actie vraagt aandacht voor vrijwilligerswerk

De ‘Week van de Vrijwilliger’ van 23 februari tot 3 maart vraagt aandacht voor de belangeloze inzet van meer dan 750,000 vrijwilligers in Vlaanderen. Zij maken het verschil in hun buurt, gemeenschap of organisatie.

Beweging.net verspreidde in Dendermonde vlak voor de start van de ‘Week van de Vrijwilliger’ kartonnen figuurtjes van Nele, Hilde, Mukkades, Patrick, Paul, Nele, Eva of Raphael, zeven Dendermondse vrijwilligers.

Jurgen Goossens: “Nele trekt er op uit met grijpstok en vuilniszak om haar stad properder te maken. Eva steekt activiteiten ineen voor de leden van haar jeugdbeweging. Raphael helpt lagere schoolkinderen bij hun huiswerk. Paul verdeelt lokaal geteelde groenten en andere bioproducten in zijn gemeente. Patrick organiseert ontspannende momenten voor iemand met een psychische beperking. Mukkades geeft Nederlandse les aan anderstaligen. En Hilde helpt schoolkinderen veilig de straat over.”

“De inzet van vrijwilligers is van enorm belang voor heel wat organisaties, overheden en verenigingen”, gaat Jurgen Goossens verder. “Omdat vrijwilligerswerk niet altijd zichtbaar is, zetten we de boodschap ‘vrijwilligers vind je overal’ kracht bij door de figuurtjes van onze zeven vrijwillige ambassadeurs massaal te verspreiden. Ook in Dendermonde.”

(c) Foto Geert De Rijcke

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van