Search

Klimaatactie Dendermonde organiseert klimaatmars op 15 maart

Klimaatactie Dendermonde pakt uit met Dendermondse klimaatmars

Naast de scholieren die vanuit Dendermonde op donderdag deelnemen aan de klimaatbetogingen in Brussel wordt met ‘Klimaatactie Dendermonde’ een nieuw initiatief boven de doopvont gehouden.

“Klimaatactie Dendermonde is een lokaal burgerinitiatief dat is ontstaan in het kielzog van de klimaatbetogingen van Youth For Climate”, aldus initiatiefnemers David Steeman en Sabine De Waele.

“Op vrijdag 15 maart organiseren wij een Dendermondse klimaatmars, waarin we met burgers, scholieren, verenigingen en organisaties de beleidsmakers oproepen om een concreet, bindend plan te maken om de klimaatopwarming te stoppen.”

“We roepen iedereen op om mee te komen protesteren”

“Het loopt mis met het klimaat. We voelen het allemaal. Wetenschappers zijn het erover eens dat we nĂș in actie moeten komen, maar onze beleidsmakers hebben geen concrete antwoorden om dit probleem -dat ons allemaal treft- op te lossen”, aldus Klimaatactie Dendermonde op Facebook.

“Op vrijdag 15 maart is er een massale actie gepland en is het de beurt aan ons allemaal om het (school)werk neer te leggen en te tonen dat het ons menens is. Ook de inwoners van Dendermonde doen mee. We willen geen bla bla maar een duidelijk, ambitieus en bindend plan om de opwarming van de aarde te stoppen.”

“Om onze eis kracht bij te zetten, organiseren we een Dendermondse klimaatmars die van de Gedempte Dender via de Grote Markt naar het station zal trekken. Daar sluiten we af met toespraken, en kan wie wil meesporen naar Brussel om daar de nationale manifestatie te versterken. Vanuit een burgerinitiatief en in samenwerking met de stad, Youth For Climate en de Dendermondse verenigingen en organisaties roepen we iedereen op om mee te komen protesteren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van