Search

Carnavalstoet ingekort omwille van hevige rukwinden

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Het KMI voorspelt deze namiddag – zondag 10 maart – hevige rukwinden tot 110 à 120 kilometer per uur. Na overleg met de veiligheidsdiensten, burgemeester en organisatoren worden extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd voor de carnavalstoet in Dendermonde-centrum.

De carnavalstoet gaat door, maar zal dit sterk ingekort parcours volgen:

· Gentsesteenweg (vertrek)
· Kerkstraat
· Justitieplein
· Franz Courtensstraat
· Bogaerdbrug
· Bogaerdstraat
· Oude Vest
· Brusselsestraat richting Vlasmarkt
· Vlasmarkt
· Vlasmarktbrug
· Grote Markt

Omdat de wind komt uit west/zuidwestelijke richting, worden zeer hevige rukwinden verwacht rond de Oude Dender. Door de inkorting van het parcours worden vooral deze straten vermeden. De oversteek van de wagens en de groepen over de Oude Dender zal snel gebeuren en onder toezicht van de veiligheidsdiensten.

Alle carnavalwagens zullen door de brandweer bij vertrek extra gecontroleerd worden. Aan niet-Dendermondse groepen wordt gevraagd niet naar Dendermonde te vertrekken.

UPDATE (15:05 uur)

“Na overleg tussen de veiligheidsdiensten, burgemeester en organisatoren is beslist om de carnavalstoet vroegtijdig stop te zetten door de hevige rukwinden. De wagens gaan via de Kerkstraat, Franz Courtensstraat naar de Kasteelstraat om daar te ontbinden. Dit gebeurt onder begeleiding van de veiligheidsdiensten.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van