Zoek

Kiwanis Dendermonde viert tiende Paashappening met de Ketnet Band

Eendjesrace op 20 april 2019

Eendjesrace op 20 april 2019

Serviceclub Kiwanis Dendermonde Beyaert vzw organiseert op paaszaterdag 20 april voor de tiende opeenvolgende keer zijn Paashappening. De bekendste activiteit van deze Paashappening is de Eendjesrace die elk jaar meer toeschouwers lokt naar het kleurrijke spektakel op de Dender achter het stadhuis. Met de opbrengst worden sociale projecten voor jongeren gesteund waarvan het merendeel vzw’s uit de eigen regio.


Serviceclub Kiwanis Dendermonde Beyaert vzw is intussen al 35 jaar actief. De vereniging maakt deel uit van de in 1915 gestichte wereldwijde vrijwilligersorganisatie Kiwanis die momenteel verspreid over 80 landen meer dan 600.000 leden telt. In België zijn ruim 4.200 leden aangesloten, verdeeld over niet minder dan 190 clubs.

De naam Kiwanis komt van een uitdrukking in het American Indian: ‘Nun Kee-wanis’, wat wil zeggen ‘we onderhandelen’ of ‘we delen graag onze bekwaamheden’. Kiwanis wil bouwen aan een betere wereld, met vriendschap en verdraagzaamheid als voornaamste kenmerken en die vooral gericht is op jongeren die de toekomst van onze wereld vormen. Sinds 2005 hanteert Kiwanis over de hele wereld de slogan ‘Serving the Children of the World’.

Dendermonde Beyaert is een van de meest bloeiende Kiwanis-clubs in de provincie Oost-Vlaanderen en telt momenteel meer dan 25 actieve leden. Het gaat meestal om bedrijfsleiders, zelfstandigen of personen die een belangrijke of leidinggevende functie uitoefenen in de maatschappij (of dit hebben gedaan). Zij zetten zich belangeloos in om samen te bouwen aan een beter samenleving met een focus op het welzijn van en de ontwikkelingskansen voor jongeren.

Jubileumeditie

De Paashappening omvat traditioneel vijf grote activiteiten die zich op paaszaterdag vanaf 14 uur afspelen op de Grote Markt en op de Dender achter het stadhuis: de Paaseierenworp, de Eendjesrace, de prijsuitreiking, de overhandiging van de cheques aan de sociale doelen en een muzikaal optreden. Deze activiteiten zijn gratis en zijn bedoeld voor jong en oud. De inkomsten komen voort uit enerzijds de verkoop van individuele lotjes die 5 euro kosten en telkens recht geven op twee deelnemende eendjes en anderzijds de steun van handelaars, bedrijven en verenigingen.

Voor de tiende editie werd op geen moeite noch kosten gekeken en werd de Ketnet Band als publiekstrekker vastgelegd. Na de prestige race van de Very Important Ducks strijden tijdens de Eendjesrace meer dan 10.000 kleine gekleurde eendje op de Dender om één van de vele prijzen. Sinds jaar en dag is de hoofdprijs niet minder dan een heuse auto, dit jaar een Renault Twingo. De troostprijzen zijn echter ook niet min: elektrische fietsen, BBQ-stel, champagnepakketten… Voor de scholen in de regio wordt een kleurwedstrijd georganiseerd tot de leeftijd van 10 jaar met een fiets voor de winnaar én een mooi bedrag voor een leuke activiteit met de klas van de winnaar.

Sociale doelen

Dit jaar hoopt de club minstens 30.000 euro te verzamelen om bijna 20 verschillende projecten, waarvan ruim tweederde in de regio Dendermonde, te kunnen steunen. Er wordt vooral gestreefd naar een lange termijn-relatie met de vzw’s zodat deze een degelijke werking kunnen uitbouwen en behouden.

Meer informatie: www.kiwanisdendermonde.eu

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van