Search

Nieuw woonproject goed voor 175 gezinnen

Nieuw woonproject Gentsesteenweg

Nieuw woonproject Gentsesteenweg

Het schepencollege keurde begin deze week “de inrichtingsvisie voor een nieuw woonproject gelegen aan de Gentsesteenweg en Krijgem II goed”. Het zogenaamde UMA Park zal worden gerealiseerd door ontwikkelaars Springvis en Hero Construct in overleg met de stadsdiensten.

“Dit project heeft voor ons als ontwikkelaar het ambitieniveau om één van de meest maatschappelijk en ecologisch vernieuwende woonprojecten in Vlaanderen te worden”, laat Bert Belon van Springvis weten.

“De nieuwe woonwijk zal plaats bieden aan 175 gezinnen en focust op verschillende doelgroepen. Er zijn studio’s voor starters, zorgwonen, townhouses, loftwoningen, ééngezinswoningen, parkappartementen en een cohousing woonerf voorzien. Woonfuncties worden verweven met kantoren en 1.200 m² buurtondersteunende functies.”

Er komt ook “19.000 m² nieuwe openbare, groene en recreatieve ruimte met tal van fiets- en wandelpaden, ter grootte van 3 voetbalvelden”. De site bestaat verder uit “twee natuurspeelparken, een centraal plein en een waterspeeltuin. We willen ernaar streven om alle woningen via 100 % hernieuwbare energie te verwarmen, vrij van fossiele brandstoffen. Onderzoek naar de uitbouw van een warmtenet is lopende.”

“Het masterplan voor de inrichting van de site werd veelvuldig besproken met de stadsdiensten, voor advies voorgelegd aan verschillende instanties en meerdere malen aangepast. De procedure om een omgevingsvergunning aan te vragen, moet nog worden opgestart”, aldus de stad.

Op donderdag 9 mei om 19 uur vindt een infomarkt plaats in Belgica Bis, Kerkstraat 115.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van