Nieuw woonproject goed voor 175 gezinnen

Nieuw woonproject Gentsesteenweg

Nieuw woonproject Gentsesteenweg

Het schepencollege keurde begin deze week “de inrichtingsvisie voor een nieuw woonproject gelegen aan de Gentsesteenweg en Krijgem II goed”. Het zogenaamde UMA Park zal worden gerealiseerd door ontwikkelaars Springvis en Hero Construct in overleg met de stadsdiensten.

“Dit project heeft voor ons als ontwikkelaar het ambitieniveau om één van de meest maatschappelijk en ecologisch vernieuwende woonprojecten in Vlaanderen te worden”, laat Bert Belon van Springvis weten.

“De nieuwe woonwijk zal plaats bieden aan 175 gezinnen en focust op verschillende doelgroepen. Er zijn studio’s voor starters, zorgwonen, townhouses, loftwoningen, ééngezinswoningen, parkappartementen en een cohousing woonerf voorzien. Woonfuncties worden verweven met kantoren en 1.200 m² buurtondersteunende functies.”

Er komt ook “19.000 m² nieuwe openbare, groene en recreatieve ruimte met tal van fiets- en wandelpaden, ter grootte van 3 voetbalvelden”. De site bestaat verder uit “twee natuurspeelparken, een centraal plein en een waterspeeltuin. We willen ernaar streven om alle woningen via 100 % hernieuwbare energie te verwarmen, vrij van fossiele brandstoffen. Onderzoek naar de uitbouw van een warmtenet is lopende.”

“Het masterplan voor de inrichting van de site werd veelvuldig besproken met de stadsdiensten, voor advies voorgelegd aan verschillende instanties en meerdere malen aangepast. De procedure om een omgevingsvergunning aan te vragen, moet nog worden opgestart”, aldus de stad.

Op donderdag 9 mei om 19 uur vindt een infomarkt plaats in Belgica Bis, Kerkstraat 115.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond