Search

Aline Willen nieuwe voorzitter Groen Dendermonde

Aline Willen is de nieuwe voorzitter van Groen Dendermonde

Aline Willen is de nieuwe voorzitter van Groen Dendermonde

Groen Dendermonde hield onlangs bestuursverkiezingen. Aline Willen (33) uit Schoonaarde werd unaniem tot nieuwe voorzitter verkozen. Ze volgt Michel Van Driessche op die de voorbije zes jaar voorzitter was van de partijafdeling. Hij stelde zich niet langer kandidaat voor een bestuursfunctie, maar blijft wel nog actief binnen de afdeling.

“Aline Willen stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op plaats 7 en zetelt ook in het bestuur van de stadsbibliotheek. Aline is werkzaam als Office Manager bij het VEB dat ijvert voor duurzame energie en energie-efficiëntie. In haar vrije tijd zet Aline zich, naast Groen, ook in voor mensenrechten en humanisme”, aldus Groen Dendermonde. “Haar motivatie om in de politiek te stappen, is het vele onrecht in onze samenleving.”

“Het zijn steeds weer dezelfde die de rekening betalen en dit terwijl ze het niet meer kunnen betalen”, aldus Aline Willen.

Aline Willen zal zich drie jaar als voorzitter inzetten. Begin 2022 zal ze de fakkel doorgeven aan Cedric Laubeau (34) uit Sint Gillis. Cedric is leerkracht lager onderwijs in wording. Voorheen was hij adviseur bereikbaarheid en lokale economie voor Unizo.

Constructief en inhoudelijk oppositie voeren

Greta Van der Plas (61) uit Grembergen is de nieuwe secretaris. “Ze is al lang actief bij Groen Dendermonde en houdt ervan om mee te denken over onze stad. Vooral het sociale en menselijke aspect binnen Groen spreken haar enorm aan. Ze luistert ook graag naar wat er leeft bij de mensen. Als secretaris wil ze vooral bijdragen aan de organisatie achter de schermen”, laat Groen Dendermonde weten. 

Wather Boeykens (61) uit Dendermonde werd herverkozen als penningmeester. “Hij is gepensioneerd, in zijn vrije tijd vind je hem ook terug op het voet- of volleybalveld als scheidsrechter, daarnaast is hij ook actief binnen LETS en volkstuintjes en bekend als opstarter van een deelwagengroep.”

De nieuwe bestuursploeg wil prioritair inzetten op haar leden en sympathisanten en constructief en inhoudelijk sterk oppositie voeren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van