Zoeken

Moernaut Tigers fietsen met vier teams tegen kanker

Wielerclub Moernaut Tigers op de fiets voor het goede doel.

Wielerclub Moernaut Tigers op de fiets voor het goede doel.

Het ‘wielerclubje’ Moernaut Tigers uit Sint-Gillis neemt dit jaar met liefst vier teams deel aan de ‘1000 kilometer voor Kom op Tegen Kanker’. Om te kunnen deelnemen, zamelde de vriendengroep meer dan de nodige 20.000 euro in.

Het idee om deel te nemen ontstond eind mei vorig jaar.

“Op een zonnig terras in Mallorca, amper bekomen van een zware fietstocht, genoten we met z’n allen met volle teugen van een heerlijke pint”, legt Geert De Vlieger, één van de Moernaut Tigers, uit. “We hadden het toen over hoe schoon het leven kan zijn. Maar al snel werd er gefilosofeerd over hoe snel het leven ook ‘minder schoon’ kan worden. Toen bleek dat bijna alle Tigers iemand kenden in de familie of vriendenkring die gevochten heeft tegen de vreselijke ziekte, kanker. Soms werd die harde strijd gewonnen, maar ook dikwijls verloren …”

Op datzelfde moment werd spontaan beslist om deel te nemen aan de ‘1000 kilometer voor Kom op Tegen Kanker’.

”It’s a journey, enjoy the moment

Afgelopen donderdag stelden de Moernaut Tigers hun uitrusting voor hun eerste deelname aan de ‘1000 Kilometer voor Kom op Tegen Kanker’ voor. Men liet ook zelfs meer dan de nodige 5.000 euro per team te hebben ingezameld.

“We hebben zelfs een kleine surplus van ongeveer drieduizend euro die we alvast als start voor de volgende ‘1000 Kilometer’ gaan bewaren”, aldus een enthousiaste Geer De Vlieger.

De slogan ‘It’s not a race, it’s a journey, enjoy the moment’ is niet alleen hun levensmotto van de Moernaut Tigers, het is meteen ook hun motivatie om op te komen tegen kanker.

Wie het team nog wil steunen, kan terecht op de website van Kom op Tegen Kanker. De ‘1000 kilometer voor Kom op Tegen Kanker’ wordt gereden van 30 mei tot en met 2 juni. Op vrijdag 31 mei passeert de karavaan ook Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van