Zoek

Stijn heeft een boon voor goeie koffie

Stijn Vandenberghe lanceert microbranderij Agostini in Dendermonde

Stijn Vandenberghe lanceert microbranderij Agostini in Dendermonde

Dendermonde – “Nooit start ik mijn dag zonder een goeie tas koffie”. Stijn Vandenberghe heeft al jarenlang een “boon” voor goeie koffie in al zijn aspecten.

Vanuit die interesse en passie richtte hij onlangs microbranderij Agostini op. Sinds februari brandt hij zijn eigen koffie. Stijn is een van de vele ondernemers die volledig volgens de filosofie van de korte keten op een kleinschalige manier voor de lokale markt produceren.

“Ik hou enorm van koffie en de voorbije jaren heb ik me verder verdiept in het branden van koffie”, glundert Stijn Vandenberghe. “Ik bezocht vele koffiebars, branderijen, volgde diverse cursussen en ging naar grote buitenlandse beurzen om zoveel mogelijk over het product en de hele koffiecultuur te leren.”

Microbranderij Agostini bevindt zich in de voormalige stoomkamer van de vroegere zeepziederij Westelinck in Appels, nu de Image & Sound Factory. “Het is dankzij de eigenaar, een vriend dat ik hier ben terecht gekomen”, vertelt Stijn. De authentieke en karaktervolle locatie sluit perfect aan bij de sfeer en de beleving die Stijn met zijn kwaliteitskoffie wil bereiken.”

Kwaliteit, versheid en karakter

“Ik streef in de eerste plaats naar premium kwaliteit zonder compromissen”, legt Stijn uit. Agostini werkt in al zijn blends en single origins met bio-organische bonen afkomstig van kleinschalige koffieboeren.

“Het branden zelf gebeurt volledig volgens de regels van de kunst op een 6 kilo brander en vraagt de nodige aandacht en expertise. Het resultaat is speciality coffee met een heel eigen stijl en identiteit. De koffie is ook altijd ultra-vers omdat we met kleine hoeveelheden werken. Het smaakverschil vergeleken met generische industriële koffies is dan ook enorm”, aldus Stijn.

“Ik mik in de eerste plaats met mijn koffie op lokale bedrijven en handelszaken die hun medewerkers en klanten een lekkere kwalitatieve koffie met karakter willen aanbieden. Maar ook particulieren zijn uiteraard welkom, zij kunnen online bestellen via onze webshop. In de toekomst plan ik ook workshops, tastings en andere events.”

De koffie van micro-branderij Agostini kan dus online worden besteld, maar is ook verkrijgbaar bij onder meer De Blauwe Peper en slagerij Smedo in stadscentrum, ’t Suykerbootje in Sint-Gillis en bakkerij Van Malderen in Appels.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van