Mobiliteit Leopold II-laan wordt herbekeken

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Op werkdagen staan ’s ochtends en ’s avonds de autobussen van De Lijn dikwijls vast in de file op de Leopold II-laan. “De bussen verliezen hier zeer veel tijd. Het gevolg is een stiptheidsprobleem voor de busreizigers”, aldus de stad. “De Vlaamse overheid wenst daarom mogelijke maatregelen te bestuderen. Deze moeten de doorstroming van het openbaar vervoer in de Leopold II-laan te verbeteren.”

Men stelde het stadsbestuur voor om aan deze studie bijkomende onderzoeken te koppelen. Het stadsbestuur heeft intussen laten weten dat het daar graag op inpikt. Verder is voor het stadsbestuur het behoud van het aantal parkeerplaatsen in de Leopold II-laan een belangrijke voorwaarde. “We zullen ook voorstellen om dit project uit te werken met participatie van de inwoners van de Leopold II-laan en Geldroplaan. Alsook van de vele gebruikers van deze straat”, aldus de stad in een mededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven