Sp.a wil geen vergoeding voor bestuurders Autonoom Gemeentebedrijf

Tom Bogman

Deze maand verzette gemeenteraadslid Tom Bogman (sp.a) zich op de gemeenteraad “tegen een mogelijke zitpenning voor bestuurders van het AGB, dat de sportinfrastructuur van de stad Dendermonde beheert”.

“Tijdens de eerste raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) opende raadslid Hilde Raman namens N-VA de deur om ook voor die vergaderingen een zitpenning toe te kennen aan de bestuurders. Het huishoudelijk reglement laat dat ook toe”, aldus Tom Bogman.

“Sp.a heeft zich in het verleden vanuit de meerderheid altijd tegen zo’n extra vergoeding verzet en ik zal dat ook blijven doen. De raad van bestuur is samengesteld uit gemeenteraadsleden. Voor dat mandaat ontvangen zij reeds een vergoeding.”

De beslissing over het invoeren van een zitpenning wordt pas in de loop van volgende maand verwacht.

Tom Bogman: “Ik vrees dat de meerderheidspartijen de beslissing over de verkiezingen willen tillen uit schrik voor het – terecht – strenge oordeel van de kiezer. Een extra vergoeding zou getuigen van pure zelfbediening. De noden van onze sportclubs zijn groot genoeg om zuinig om te springen met het budget van het AGB. Het geld voor een extra zitpenning kan dus beter besteed worden aan onze sportinfrastructuur en sportclubs.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven