Bloemencorso ontvangt opnieuw subsidie van Vlaamse gemeenschap

Bloemencorso SInt-Gillis

Het Bloemencorsocomité kreeg eind deze week heuglijk nieuws. De Vlaamse gemeenschap ondersteunt de Bloemencorso namelijk voor het tweede jaar op rij met een subsidie van 17.500 euro.

“De diensten van Minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) adviseerden ons project als een waardevol project. Het brengt lokale verenigingen van wagenbouwers, dansgroepen, socio-culturele verenigingen, scholen en handelaars samen”, zegt Frankie Van Beveren van het comité. “De commissie is een dergelijk gemeenschapsvormend initiatief positief genegen.

Het advies klinkt als volgt: “De aanvraag getuigt van een gezond cultureel ondernemerschap. Er is een evenwichtige inbreng van de samenwerkende partners en subsidies. Het succes groeit ieder jaar. Dit jaar telt een record aantal inschrijvingen. Het is duidelijk dat dit erfgoed op een breed draagvlak kan rekenen en succesvol wordt doorgegeven aan toekomstige generaties.”

Frankie Van Beveren: “De minister volgde dit advies en kende ons de maximum subsidie toe. Het Bloemencorsocomité is natuurlijk enorm tevreden met deze steun. Dit jaar verschijnen 15 wagens aan de start en daarmee staat het comité voor enorme financiële en organisatorische uitdagingen. Dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap zien wij dan ook de organisatie van de 69ste corso op zondag 1 september positief tegemoet.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement