Search

“Meer dan 50 kinderen aan hun lot worden overgelaten”

Niels Tas

De stad maakte bekend dat het de bedoeling heeft om de Freinetschool De Appelbloesem in Appels te sluiten. Dit werd op 11 juni op een informatieavond bekend gemaakt aan ouders van de leerlingen.

“Een kind dat minder goed presteert op school, een werknemer die niet goed functioneert, een bedrijf dat problemen ondervindt: de leerkracht, een ouder, werkgever of een manager, eenieder weet dat bijsturing en remediëring dient aangeboden te worden”, aldus Niels Tas, sp.a gemeenteraadslid. “Het is schrijnend dat meer dan 50 kinderen aan hun lot worden overgelaten.”

“In september pronkte het vorige stadsbestuur nog dat ze 250.000 euro had geïnvesteerd in een nieuw gebouw. Dezelfde burgemeester, schepen van gebouwen én schepen van onderwijs kondigen nog in hetzelfde schooljaar de intentie tot sluiten van de school aan.”

“Sp.a Dendermonde heeft er steeds voor gepleit om een breed en divers onderwijsaanbod te voorzien in de stad. De enige Freinetschool in Dendermonde wordt nu gesloten. Nochtans is de voorbije jaren aangetoond dat hier meer dan genoeg potentieel voor was. Een gebrek aan visie en beleid door de stad betaalt de school vandaag cash. Bovendien zal in Appels nu de vrije schoolkeuze wegvallen. Iets waar sp.a zich steeds tegen heeft verzet.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van