Zoek

Shop in Dendermonde #3

Op 27, 28, 29 en 30 juni vinden de Dendermondse D-Days plaats en geniet je van “denderende kortingen bij de Dendermondse handelaars”. #shoplocal

***

Als je houdt van dagvers en superlekker ijs in verschillende smaken, dan is het je waarschijnlijk wel al opgevallen dat Dream Ice in Vlassenbroek werd vernieuwd. 🙂 Maar er is meer. Plan je een onvergetelijk feest, bedrijfsevenement of ben je nog op zoek naar een originele dessertformule? Dan kan je daardoor eveneens rekenen op Dream Ice. Meer info: www.dream-ice.be

***

De liefhebbers van sushi in Dendermonde hebben er binnenkort een extra adresje bij. Nori Sushi op de Oude Vest opent namelijk binnenkort de deuren. Je zal er kunnen genieten van verschillende soorten sushi, wokgerechten, Thaïse gerechten, curry’s en gegrilde gerechten. Meer info: www.norisushi.be

***

Chloë De Maeseneer uit Sint-Gillis lanceerde samen met vier medestudenten aan de Artevelde Hogeschool een goed, ecologisch en herbruikbaar alternatief voor de plastiek zakken in de supermarkt. Het project kreeg de naam Kabaz, een uit katoen vervaardigde shopping bag. Het project liep intussen af.

***

Colruyt Dendermonde vervangt trouwens op 9 oktober de zakjes voor eenmalig gebruik door herbruikbare zakjes voor onverpakte groenten en fruit.

***

Gezien op Instagram … Het Buitenhuis heeft deze maand een leuke actie lopen. Bij aankoop van een Brustor B200 terrasoverkapping in juni krijg je er een Big Green Egg Large of een Ofyr Classic gratis bij. Zo worden die gezellige zomeravonden onder je terrasoverkapping nog aangenamer met een lekker gerechtje erbij. Let op: deze actie is enkel geldig tot en met 30 juni en is niet cumuleerbaar met andere acties.

Gillia Smiles & Pasta in Antwerpen, Dendermonde en Zele

Gillia Smiles & Pasta opende in 2016 een eerste restaurant aan de Heirbaan 11 in Dendermonde. In 2017 volgde een tweede restaurant in Antwerpen. En onlangs werd een derde Gillia restaurant geopend in Zele. De verse pasta’s en huisbereide sausen worden gemaakt door chefs Willem Vervaet en Pieter Meyers. Beide chefs zijn bekend van het succesvolle pop-up restaurant Heems op de Grote Markt in Dendermonde.

****

Electro Eeckhoudt op de Oude Vest is voortaan een vast inzamelpunt voor plastiek dopjes. Met de opbrengst van de verkoop van deze dopjes worden blindengeleidehonden opgeleid.

***

Unizo pakte deze maand uit met een geslaagde stunt om de lokale handelaars onder de aandacht te brengen. Enkele vooraanstaande Vlaamse handelszaken kondigden onverwacht aan te stoppen. Verbazing alom! Is het dan zó erg gesteld met de detailhandel in Vlaanderen? Volgens Unizo toch bijna. Het huidige consumptiepatroon wordt nefast voor vele kleinhandelszaken, ook al zijn die via een eigen webshop ook online aanwezig. Unizo roept daarom op om bewuster te kopen bij ondernemers van hier. Meer info: www.winkelhier.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van