Stoomlocomotief uit 1891 bezoekt Scheldeland

Stoomtrein Puurs Baasrode

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vindt de dertiende editie van ‘Scheldeland in Stoom’ plaats. Verschillende oude stoom- en diesellocomotieven rijden tussen Baasrode-Noord en Oppuurs met authentieke rijtuigen. “Dit jaar verwelkomen we stoomlocomotief T3 AL gebouwd in 1891, eigendom van Train 1900 uit het Groothertogdom Luxemburg. Deze locomotief behoort met zijn 128 jaar tot de oudste rijdende locomotieven van Europa”, aldus Sander Buyens van vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs. “Laat je vervoeren in originele houten rijtuigen uit 1900 of metalen rijtuigen van ruim 30 jaar later. Op zaterdag kan je de stoomtrein combineren met een boottocht op de Schelde in samenwerking met Rivertours. Zondag staat een grote oldtimerbijeenkomst gepland waar verschillende oude oldtimertractoren en -voertuigen een rit zullen rijden rondom de toeristische spoorlijn.”

(Foto: vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven