Zoek

The Wizards op het podium met Guy Swinnen

The Wizard uit Grembergen

The Wizards uit Grembergen slaat voor de tweede keer Guy Swinnen aan de haak voor een optreden. Het concert vindt plaats op donderdag 15 augustus naar aanleiding van Proche Kermis in Grembergen.

De frontman van The Scabs was in 2016 al een keer te gast in Grembergen. De warme zomernacht van toen staat zowel bij hem als de band in hun geheugen gegrift.

“15 augustus staat met stip genoteerd”, vertelt Guy Swinnen ons. “De samenwerking smaakte absoluut naar meer dus is dit voor beide partijen een bijna logisch vervolg”.

Alle Wizards hebben tijdens hun jeugd veel uren in JH Snuffel doorgebracht. Daar passeerden de hits van The Scabs iedere avond de revue. ‘Hard Times’, ‘Don’t You Know’, ‘Nothing On My Radio’, ‘Time’ … zijn allen Belpop klassiekers.

“Een podium delen met een jeugdheld dat zorgt ervoor dat je op echt scherp staat”, dixit Christof Claes, bezieler van de band.

“Zeggen dat het een eer en een genoegen is, is het minste wat we kunnen zeggen”, aldus nog Nikolas Van der Veken (in een voormalig leven frontman van punkrockband Janez Detd en te zien op oa. Rock Werchter en Pukkelpop). Het feit dat Guy na zo’n zware tourkalender (de tour 40 jaar Scabs was volledig uitverkocht) en het verlies van één van zijn beste vrienden (de legendarisch gitarist Willy Willy verloor eerder dit jaar de strijd tegen kanker) meteen enthousiast was doet ons uiteraard veel plezier.

Christof Claes: “Het zou alvast hartverwarmend zijn mochten we, net als vorige keer, zoveel dorpsgenoten mogen begroeten vanop het podium. Ook voor ons is dit als een altijd wat speciaal om een thuismatch te mogen spelen. Guy vormt de spreekwoordelijke kers op de taart.”

Tickets zijn te koop in de kroegen in Grembergen. “Snel zijn is echter de boodschap want vol is absoluut vol. Zoals de voorverkoop nu loopt zal het bordje ‘uitverkocht’ uithangen op 15 augustus. 75 % van alle beschikbare kaarten zijn nu reeds de deur uit”, meldt Christof Claes.

The Wizards starten om 21.30 uur. De festivaltent bevindt zich in de Bankveldstraat te Grembergen. Tickets kosten slechts 5 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van