Search

Le Jardin Creole telt af naar Katuit met sterk programma

court et jardin in dendermonde

Le Jardin Creole, de zomerbar van cultuurcafé Court & Jardin in de tuin van Huis Van Winckel, trekt in augustus nog een extra sprintje.

“Zaterdag 10 augustus gaan we alvast de retrohouse toer op met toch wel twee kleppers uit de Dendermondse dj-scene: Olivier Pieters en Olivier Abbeloos”, meldt Joachim Heuvinck van Le Jardin Creole. “In de jaren ‘80 stonden zij mee aan de basis van de hele house beweging die België op de internationale kaart zette. De toegang die avond is gratis en het feest start reeds om halfzeven.”

Dendermondse feestweek

Joachim: “Dan springen we meteen naar de typische Dendermondse feestweek die traditioneel start met Walking Dender. Die dag houden we een free podium in de Jardin. Maar liefst 3 Dendermondse beloftevolle bands treden dan live op. Er is Reycovered, daarna is er Armadillo en we sluiten af met Crystal Tape Band. De toegang is gratis en de optredens starten rond halfacht.”

Zaterdag 24 augustus is Leen Cervelts te gast. Zij brengt in duo-formule een prachtige intieme set. “Leen Ceurvelts maakte dit voorjaar geen onopgemerkte passage in het VTM-programma The Voice. Nu dus een thuismatch in le Jardin en ook dit concert is gratis toegankelijk”, aldus Joachim.

Brunch en bluegrass

“Zondag is de dag des heren en dan houden we onze derde en laatste brunch van dit seizoen alweer. We hebben ‘Patrick Tretault & Pride of the Left Bank’ een straffe Bluegrass band op het programma recht uit Washington, USA”, laat Joachim weten.

“Mensen die graag genieten van het uitgebreide brunchbuffet tijdens dit optreden kunnen vooraf reserveren via onze website, voor de muziekliefhebbers die enkel voor het concert komen is de toegang gratis. Alles start om 12 uur ’s middags.”

Praga Khan, Channel Zero en Laura Tesoro

“Vanaf maandag 26 augustus schakelen we een versnelling hoger. De 3 dagen voor Katuit hebben we elke dag straffe en bekende namen op het programma.”

“Maandag 26 augustus is er Praga Khan versus Buscemi met als support act een ander bekend 80’s gezicht DJ Zohra. De avond start om 20 uur. Tickets zijn nog beschikbaar.”

“Dinsdag 27 augustus is het dan tijd voor het stevigere metalwerk met als headliner Channel Zero. De band krijgt de support van lokale bands als Solitude Within en The Johari Window. Ook hier zijn nog tickets beschikbaar.”

“Woensdag 28 augustus hebben we dan niemand minder dan tieneridool Laura Tesoro live op het podium. Dit voorjaar nog te gast in ‘Liefde voor Muziek’ en nu dus met al haar hits bij ons te gast. Ook voor deze dag zijn er nog tickets te boeken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van