Heemkring zet lokale kunstenaars in de spotlights

Heemkring Sint-Gillis

Heemkring Marcel Bovyn pakt naar aanleiding van het Bloemencorso opnieuw uit met een bijzondere tentoonstelling. Dit jaar zet de vereniging met ‘Kleuren en Klanken 1’ het werk van Sint-Gillisse kunstenaars in de kijker. De expositie opent op vrijdag 30 augustus om 19 uur in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis. Sprekers zijn Wim Leybaert, voorzitter van Forum Cultuur Dendermonde, Dirk Abbeloos, voorzitter van de heemkring en Dirk Verheyden, ondervoorzitter en projectverantwoordelijke. De poëtische en muzikale omlijsting wordt verzorgd door Patricia De Landtsheer, Ernest Maes, Kristiaan Van Ingelgem en Dirk Vermeir.

De expositie laat je kennismaken met Leo De Beul (schilder, tekenaar), Patricia De Landtsheer (romancier en dichter), Hans De Munter tekenen, grafiek), Paul De Visscher (kunstsmid), Ernest Maes (musicus, hoornist, componist, dirigent), Sylvain Polfliet (tekenaar, stripauteur), Peter Spittaels (keramiek), Harold Van de Perre (tekenen, schilderen, glasramen), Kristiaan Van Ingelgem (musicus, organist, componist), Hugo Van Ransbeeck (beeldhouwer), Dirk Vermeir (pianist), Frits Vertongen (beeldende kunst), Maurits Vertongen (kunstsmid) en Staf Vinck (schilder, beeldhouwer).

De tentoonstelling ‘Kleuren en Klanken 1’ in de Sint-Egidiuskerk is open op zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september van 13 tot 18 uur en op zondag 1, 8 en 15 september van 13 tot 18 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond