Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Heemkring zet lokale kunstenaars in de spotlights

Heemkring Sint-Gillis

Heemkring Marcel Bovyn pakt naar aanleiding van het Bloemencorso opnieuw uit met een bijzondere tentoonstelling. Dit jaar zet de vereniging met ‘Kleuren en Klanken 1’ het werk van Sint-Gillisse kunstenaars in de kijker. De expositie opent op vrijdag 30 augustus om 19 uur in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis. Sprekers zijn Wim Leybaert, voorzitter van Forum Cultuur Dendermonde, Dirk Abbeloos, voorzitter van de heemkring en Dirk Verheyden, ondervoorzitter en projectverantwoordelijke. De poëtische en muzikale omlijsting wordt verzorgd door Patricia De Landtsheer, Ernest Maes, Kristiaan Van Ingelgem en Dirk Vermeir.

De expositie laat je kennismaken met Leo De Beul (schilder, tekenaar), Patricia De Landtsheer (romancier en dichter), Hans De Munter tekenen, grafiek), Paul De Visscher (kunstsmid), Ernest Maes (musicus, hoornist, componist, dirigent), Sylvain Polfliet (tekenaar, stripauteur), Peter Spittaels (keramiek), Harold Van de Perre (tekenen, schilderen, glasramen), Kristiaan Van Ingelgem (musicus, organist, componist), Hugo Van Ransbeeck (beeldhouwer), Dirk Vermeir (pianist), Frits Vertongen (beeldende kunst), Maurits Vertongen (kunstsmid) en Staf Vinck (schilder, beeldhouwer).

De tentoonstelling ‘Kleuren en Klanken 1’ in de Sint-Egidiuskerk is open op zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september van 13 tot 18 uur en op zondag 1, 8 en 15 september van 13 tot 18 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van