Search

“Dansen is gezond voor jong en oud”

Er staat een nieuw dansseizoen voor de deur en Dansclub@Victory nodigt op zaterdag 7 september iedereen uit om te komen kennismaken met de danssport.

Dansclub@Victory werd in december 2017 opgericht door enkele bevriende dansparen. Zij kregen daarbij volop de medewerking van het internationaal erkend danspaar Charles Verresen en Marianne Van Lierop.

“Het is zeer uitzonderlijk, maar we konden als startende club meteen lessen op vier verschillende niveaus aanbieden dankzij het gediplomeerde lerarenkoppel Charles en Marianne”, vertelt voorzitter Daniël Van Haver. Dansen is een sport voor jong en oud. “Het is goed voor je gezondheid. En dan gaat het niet alleen over de lichaamsbeweging maar ook over het geheugen. Je krijgt namelijk een aantal zogenaamde ‘figuren’ aangeleerd waarbij het is belangrijk is dat je de danspassen kan onthouden en rekening leert houden met de andere dansparen op de vloer”, aldus Daniël.

“In het eerste jaar wordt de basis ingestudeerd: vijf standaard dansen en vijf Latijns-Amerikaanse dansen. In totaal voorzien we twee reeksen van telkens tien lessen. Op het einde van het seizoen kan je dan voor jezelf uitmaken of je naar het volgende jaar doorstroomt.”

Dansclub@Victory organiseert op zaterdag 7 september een opendeur. “De daaropvolgende week start de eerste reeks van tien lessen. Als je de eerste les volgt en de week erna terugkomt voor de twee les, betaal je het inschrijvingsgeld pas op dat moment”, legt Daniël uit. “We zijn als club aangesloten bij Danssport Vlaanderen en dat betekent dat als je lid wordt van onze club meteen ook verzekerd bent.

De danslessen vinden plaats op maandag- en woensdagavond in Danszaal Victory – in de Distelstraat 29 in Baasrode. Ongeveer elke twee weken vindt op zaterdag een dansavond plaats.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van