Search

“We willen kinderen al spelend enthousiast maken voor muziek”


Gerrit, Sofie, Delphine en William zetten hun schouders onder Muziekids en Drumkids Appels.

De Koninklijke Muziekmaatschappij Sint Cecilia Appels richt zich vanaf 28 september met Muziekids Appels en Drumkids Appels op jonge kinderen. Dankzij beide initiatieven kunnen kinderen van 5 tot en met 9 jaar spelenderwijze kennismaken met muziek.

“We gingen bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Grembergen een kijkje nemen om te zien hoe zij met succes jonge kinderen warm maken voor muziek”, vertelt Sofie Van Limbergen. “We werken voor dit project ook samen met de Stedelijke Academie voor Muziek, Dans en Woord zodat kinderen als ze interesse hebben ook bijvoorbeeld Muzieklab kunnen volgen en een instrument kunnen leren spelen. De bedoeling is om jonge kinderen enthousiast te maken voor muziek en het beoefenen van een instrument.”

Muziekids en Drumkids start op zaterdag 28 september om 15.30 uur in basisschool De Oogappel, Hoofdstraat 18 in Appels. De lessen vinden elke twee weken plaats. Het eerste uur is voor de Muziekids. “We leren hen al spelend bijvoorbeeld een bepaald ritme aan. Of nemen er een instrument bij”, vertelt Sofie D’Hondt van Muziekids Appels. Daarna volgt een halfuurtje knutselen samen met de Drumkids. Tot slot komen de Drumkids aan bod. De lessen worden begeleid door Gerrit Van Houwe (percussie), Sofie D’Hondt (piano/zang), Delphine Van Houwe (hoorn) en William Vermeir (percussie).

Wie interesse heeft en op 28 september de gratis proefles wil bijwonen, kan zich aanmelden via drum.muziekids@gmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van