Zoek

’t Sporthuis stopt na bijna veertig jaar


Lut Stassijns met haar echtgenoot William en dochter Sylvia zetten in december de familiezaak stop

’t Sporthuis is reeds tientallen jaren voor vele sporters een vast begrip in Dendermonde. Je kon er altijd terecht voor uitstekend sportmateriaal en advies. Na bijna veertig jaar sluit de familiezaak in december definitief haar deuren.

Lut Stassijns opende ’t Sporthuis in 1981 samen met haar echtgenoot William Coffé die master Lichamelijke Opvoeding is. Lut was toen net als binnenhuisarchitecte afgestudeerd. “Ik wilde na mijn studies graag een zelfstandige activiteit beginnen maar omdat in Sint-Gillis al een succesvolle interieurzaak bestond en mijn echtgenoot in Dendermonde zijn sportoutfit niet vond, kozen we ervoor om een sportzaak te openen”, vertelt Lut Stassijns.

Na bijna veertig jaar sluit Lut in december de deuren van ’t Sporthuis. “Ik wil graag in schoonheid eindigen”, legt ze uit. “De concurrentie met de megagrote buitenlandse sportwarenhuizen die zich hier komen vestigen is te groot geworden. Mensen shoppen ook veel vaker online en bovendien proberen de grote merken ook nog eens de detailhandel eruit te duwen.” Dochter Sylvia werkt al 11 jaar mee in de zaak maar besliste om niet met de familiezaak door te gaan. “Naast de sterke concurrentie is er ook de work-life balans die voor een zelfstandig ondernemer niet altijd makkelijk is”, bevestigt Sylvia.

Lut kijkt hoe dan ook tevreden terug op bijna veertig jaar ’t Sporthuis. “Wat ik het meest ga missen, is het warm contact met onze klanten”, zegt ze.

’t Sporthuis in de Sint-Gillislaan 171 houdt een totale uitverkoop tot eind december. Raadpleeg op de website de openingsdagen en -uren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van