Search

“Gin Gillis heeft het aroma van bloemen”

Gin Gillis

Gin Gillis is de naam van de nieuwe gin gelanceerd door de handelsvereniging Vérken Sint-Gillis. “Deze artisanaal gemaakte gin eert onze gemeente en het Bloemencorso. Gin Gillis heeft het aroma van tientallen bloemen waaronder de dahlia, dé bloem van het Bloemen­corso”, aldus Rikkert De Bruycker van Verkén Sint-Gillis. “De gin krijgt zijn extra smaak dankzij bijzondere kruiden, zo is de Gin Gillis toegankelijk voor elke fijnproever.”

De unieke gin wordt door Stokerij VdS in Aalst gestookt volgens de regels van de kunst. “We zijn altijd op zoek naar eerlijke en onvervalste grondstoffen om een ultieme smaak te bekomen”, bevestigt zaakvoerder Luc Waterschoot. Ook voor de Gin Gillis selecteerde men verse planten, kruiden en specerijen van over de hele wereld.

Verkén Sint-Gillis stelt de nieuwe Gin Gillis op zaterdag 31 augustus in primeur voor aan zijn leden. Zondag 1 september kan dan het grote publiek tijdens het Bloemencorso de gin proeven aan de corsobar in de tuin van Belfius en de corsobar Cleophas in de tuin van het gelijknamige restaurant. Gin Gillis is daarna ook in verschillende horecazaken per fles te koop.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van