Zoek

Grembergen telt af naar reuzenstoet en kerremesdestag

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

In Grembergen zit men niet voor een feestje meer of minder verlegen. Halfoogst is pas achter de rug of men telt al af naar de jaarlijkse reuzenstoet op vrijdag 6 september. De optocht is traditioneel de start van een feestweekend dat eindigt op ‘kerremesdestag’ (kermisdinsdag, voor wie niet van Grembergen is). De reuzenstoet is overigens dit jaar aan zijn 35ste editie toe. Liefst 24 gekende Grembergenaren zijn vereeuwigd in een reus. “Het fijne is dat ook bijna 200 lokale handelaren ons steunen. Zo wordt de stoet echt gedragen door de volledige Grembergse bevolking”, zegt Niek Verberckmoes, voorzitter van Treuzencomité.

De reuzenstoet start om 19.30 uur aan café Den Hof en de apotheose vindt plaats aan café de Sportvriend rond 21.30 uur. Nadien volgt een reuzenvuurwerk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van