Search

“Ophef over fietsenchaos”

Op schooldagen wordt het Onze-Lieve-Vrouwkerkplein één grote onoverzichtelijke, chaotische fietsenstalling. Vooral scholieren van het Oscar Romerocollege droppen er graag hun fiets. Buurtbewoners vinden de fietsenchaos maar niks en willen graag dat er een oplossing komt.

In de krant legde schepen van mobiliteit Marius Meremans (N-VA) uit dat de stad weinig kan doen. Het is namelijk niet verboden om op het plein fietsen achter te laten. Hij suggereerde van het plein een park te maken zodat eventueel wel kan worden ingegrepen door de politie. Hij denkt ook aan extra fietsstallingen en wil ook met de school bekijken hoe het probleem kan worden aangepakt.

Maarten De Boeck, voorzitter van Jong VLD Dendermonde, komt naar aanleiding van de “ophef over de fietsenchaos” met een eigen voorstel.

“Het is goed dat er naar oplossingen wordt gezocht. Maar het verloederde Onze-Lieve-Vrouwkerkplein heeft heel wat meer nodig dan wat fietsenrekken en het heraanleggen van de voetpaden. Het plein is hét scholencentrum van de meeste middelbare scholen in Dendermonde en moet bijgevolg als zodanig ingevuld worden. Het moet een locatie worden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en creativiteit en ambitie gestimuleerd worden.”

Hij zorgt meteen ook voor een concreet plan. “De lus rond de kerk verdwijnt en maakt plaats voor een groot plein. De omgeving rond de schoolpoort wordt op die manier ook een pak veiliger en de kerk komt – als cultureel gebouw – meer tot haar recht. Aan de rand worden zoveel mogelijk parkeerplaatsen behouden en van het plein gescheiden door bomen en struiken. In het midden van het plein worden banken en andere faciliteiten geplaatst. Ontmoeting staat hier centraal”, aldus Maarten De Boeck.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van