Zoek

Expositie belicht stadsvernieuwing na eerste wereldoorlog

Oude Scheldeburg in Dendermonde

De stedelijke musea pakken dit najaar uit met een tentoonstelling over de wederopbouw van Dendermonde na 1919. Het toenmalige stadsbestuur krijgt de kans om de stad volledig te herbouwen na de catastrofale verwoesting van de stad in september-oktober 1914. Men droomde van megalomane publieksgebouwen, tramlijnen en zelfs een eigen vliegplein. Het kwam er uiteindelijk niet van. Sommige vraagstukken van toen blijven echter tot op vandaag relevant. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over de Dender in de binnenstad en het herbestemmen van de vestingen. Deze expositie is absoluut een aanrader voor wie wil weten waarom in Dendermonde bepaalde zaken zijn zoals ze zijn.

Expositie ‘De Toekomst – 100 jaar wederopbouw en stadsvernieuwing’ loopt tot en met 8 december in Huis Van Winckel, Kerkstraat 28 in Dendermonde. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van