Zoeken

“Dankzij holidaysitting kan ik me nuttig maken”

Gino Sinnesael doet aan holidaysitting

Gino Sinnesael doet aan holidaysitting

De zomervakantie is achter de rug en een van de meest opmerkelijke vakantieverhalen is ongetwijfeld dat van Gino Sinnesael. Hij is namelijk een holidaysitter.

Het fenomeen heet holidaysitting en bestaat al een aantal jaren. Het gaat als volgt. Je boekt een vakantie, maar je moet noodgedwongen je huisdieren thuis achterlaten. Of je wil je woning liever niet onbeheerd laten. In die gevallen kan je een beroep doen op iemand die tijdens jouw afwezigheid in jouw woning logeert, en zorg draagt voor je dieren en planten.

Gino Sinnesael uit Dendermonde is sinds ruim een jaar een zogenaamde holidaysitter. Gino is een jonggepensioneerd militair. Sinds april vorig jaar is hij met rust na een rijkgevulde loopbaan als onderofficier bij het leger. “Ik ben iemand die voortdurend wil bijleren. Bij Defensie heb ik dan ook zoveel mogelijk cursussen en opleidingen gevolgd. Als logistieker kwam ik zo terecht in de wereld van de kwaliteitszorg. Zelfs nu draag ik daar nog de gevolgen van (lacht). Ik denk altijd vooruit en doe nooit ‘zomaar’ iets. Ik heb ook
mijn pensionering goed voorbereid om een zwart gat te vermijden. Ik had daarbij vooral nood aan een humanitair doel.”

“Ik help graag mensen”

Holidaysitting leek hem meteen iets wat hij wilde doen. “Holidaysitting is een aangename manier om jezelf nuttig te maken, en toch ook een beetje vakantie te nemen. Ik help graag mensen, ga graag met dieren om en bovendien gaat de opbrengst naar een goed doel voor kinderen, legt Gino uit. “Ik heb al een paar vaste adressen, onder andere in Brasschaat, Oostmalle en Aalst, waar ik regelmatig een paar dagen of soms zelfs voor een langere periode verblijf terwijl de bewoners weg zijn voor zaken of vakantie”, vertelt Gino enthousiast.

“Ik ga altijd vooraf even langs om kennis te maken met de mensen, hun dieren en planten, en de woning. Ik neem ook de tijd om duidelijke praktische afspraken te maken. De wifi-code vergeet ik nooit…. Ook als dieren speciale verzorging of voeding nodig hebben, dan weet ik dat graag vooraf. Ik maak daarbij altijd notities zodat tijdens mijn verblijf alles vlot kan verlopen. Ik bezorg de vakantiegangers regelmatig via bijvoorbeeld WhatsApp enkele leuke foto’s van hun huisdier, zodat ze gerust zijn dat alles okay is. Ik zou dit zelf ook graag hebben. Het is bovendien maar een kleine moeite!”

Holidaysitting voor goed doel

“Op de dag van het vertrek ben ik tijdig ter plekke om nog de laatste afspraken te maken. Op die manier kunnen de mensen met een gerust gemoed vertrekken. Ik logeer de ganse periode in hun woning zodat deze bewoond blijft, wat uiteraard het beste middel is tegen diefstal en inbraak. En ik draag met veel plezier zorg voor hun fauna en flora. Dat heet verantwoordelijk zijn”, aldus Gino. “Meestal gaat het over katten en honden, maar ik heb intussen ook al ervaring met het verzorgen van paarden, schapen, geiten, varkens, kippen, konijnen, vogels, vissen enzovoort. Afwisseling genoeg dus.”

Gino Sinnesael engageert zich om een en ander in goede banen te leiden en vraagt in ruil een kleine bijdrage die hij aanwendt voor een of ander goed doel ten voordele van kinderen. “Omdat kinderen nu eenmaal de toekomst zijn. Wanneer ik niet op holidaysitting ben, werk ik ook als vrijwilliger bij De Tondeldoos, een kinderfonds voor kansarme gezinnen met kinderen uit Groot-Dendermonde. Ik wil me nu eenmaal graag nuttig voelen, omdat ik weet dat er in onze samenleving veel noden zijn. De ervaringen die ik opdeed tijdens mijn buitenlandse missies als militair in Albanië, Kosovo en Afghanistan zijn daar medeverantwoordelijk voor.”

Wie graag meer informatie wil, kan terecht bij Gino Sinnesael via gino.dendermonde@hotmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van