Zoek

Ontdek jazz en swing in al zijn facetten

Jazz Centrum Vlaanderen

Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling ‘Swing in België’ organiseert Jazz Centrum Vlaanderen samen met cultuurcentrum Belgica een lezingenreeks, een danscursus, een filmavond én een concertavond met dansworkshop. Niet te missen als je meer wil weten over de ‘Swing’ in ons land.

Jazzmuziek beleeft net voor de Tweede Wereldoorlog een hoogtepunt in België. Bekende Amerikaanse solisten op doorreis kunnen het zich bijna niet veroorloven om niet in ons land te concerteren. De swingmuziek van de orkesten van Jean Omer, Robert de Kers, Fud Candrix en het grootste Belgische radio-jazzorkest onder leiding van Stan Brenders worden uiteindelijk een vehikel voor propaganda én protest onder de bezetting.

De tentoonstelling ‘Swing in België’ loopt nog tot en met 16 januari 2020 in Jazz Centrum Vlaanderen, Leopold II-laan 12 in Dendermonde. De toegang is gratis. Raadpleeg de website www.jazzcentrumvlaanderen.be voor meer informatie over de geplande activiteiten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van