Zoek

“Sasoversteek Mespelare-Denderbelle blijft voorlopig behouden”

aline willen en tim pollet

De vernieuwing van het sluizencomplex in Mespelare-Denderbelle is niet meteen voor morgen. Hierdoor kunnen voetganger en fietsers ook de komende jaren gebruikmaken van de veilige sasoversteek. Dit melden Aline Willen, voorzitter Groen Dendermonde, en Tim Pollet, voorzitter Groen Lebbeke.

De geplande vernieuwing en de afschaffing van de oversteek zorgde al voor heel wat protest. Björn Rzoska, Groen-fractieleider in het Vlaams parlement, stelde een parlementaire vraag over de timing van dit project. Uit het antwoord van de bevoegde minister Lydia Peeters (Open-VLD) blijkt “dat het project momenteel niet wordt voorzien in de meerjarenbegroting van de nieuwe Vlaamse regering”. Men gaat de komende jaren wel nog onderzoeken of alsnog budget kan worden vrijgemaakt.

“Voor het waterbeheer in onze regio is het uitstel van de werken eerder een gemiste kans. Gezien we door de klimaatverandering de komende jaren meer te maken zullen krijgen met een snel stijgend waterpeil van de Dender”, zegt Aline Willen, voorzitter van Groen Dendermonde.

“Het betekent wel dat de huidige sasoversteek nog zeker enkele jaren zal behouden blijven”, zegt Tim Pollet, voorzitter van Groen Lebbeke. “Dat is op zich goed nieuws voor de vele voetgangers en fietsers die er dagelijks gebruik van maken. Mocht het project toch ooit terug op tafel komen, blijven we ervoor pleiten om ook dan de sasoversteek te behouden. We zullen dit dossier dus zeker nauwgezet blijven opvolgen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van