Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Warmste Week in Dendermonde (2)

warmste week in dendermonde

Dendermonde neemt massaal deel aan de Warmste Week van 18 tot en met 24 december. Je vindt al een reeks hartverwarmende initiatieven op onze site terug. Hieronder vind je een tweede overzicht met acties. Doe jij ook iets voor het goede doel, laat ons dat dan weten.

Wandel je warm – De vormelingen 2020, hun catechisten en hopelijk zoveel mogelijk familie, vrienden en sympathisanten laten zich op zaterdag 7 december sponsoren voor een wandeling doorheen het mooie Denderlandschap. De vormselcatechese van Kerk in Dendermonde wil op deze manier iets doen voor de kinderen uit Dendermonde en omgeving van wie de ouders het financieel moeilijk hebben. De opbrengst gaat naar het Kinderfonds De Tondeldoos vzw.

Warme Kalender – Gymmaxdance steunt tijdens de Warmste Week de Nierpatiënten Dendermonde vzw met de verkoop van een eigen kalender. “Onze kalender staat bol van linken naar Dendermonde en de Dendermondse gemeenschap”, aldus Gymmaxdance. Nierpatiënten Dendermonde vzw is de patiëntenvereniging van de afdeling nierdialyse van het AZ Sint-Blasius. Het heeft als doel de patiënten, hun gezin en familie mee te ondersteunen bij het verloop van de behandeling.

Speelgoedbeurs – Vrijdag 6 december van 12 tot 13 uur organiseert basisschool De Oogappel een speelgoedbeurs voor het goede doel, namelijk kinderfonds De Tondeldoos. Deze speelgoedbeurs vindt plaats in de turnzaal van de school. De kinderen kunnen speelgoed kopen tegen de prijs van 1, 2 of 3 euro. De actie wordt georganiseerd door de leerlingenraad.

Stoere mannen en vrouwen met een peperkoeken hart

DRC gaat hart voor Blijdorp – Dendermonde Rugby Club (DRC) verkoopt tot 8 december zoekkaarten met vragen die opgelost kunnen worden op verschillende plaatsen in Dendermonde. Bij het binnenbrengen van de ingevulde kaart maakt men kans op een mooie prijs. Deze wordt uitgereikt op het slotevenement. De opbrengst gaat naar Blijdorp vzw. “Als Dendermondse sportclub kozen we voor een goed doel dicht bij huis. Ook hebben we op verschillende manieren linken met Blijdorp via leden die naar het dagcentrum gaan, helpers via jobcoach op de club, enzovoort.”

Heel Vlaanderen opwarmen – Lien Van Renterghem zet zich al enkele jaren in voor twee goede doelen die haar nauw aan het hart liggen, Rondpunt vzw en De Zelfmoordlijn. Dit jaar ziet ze het groter. Ze wil heel Vlaanderen letterlijk laten opwarmen. Om dit doel te bereiken ontwierp ze samen met Elke Van Depoele een vlag die online gekocht en gepersonaliseerd kan worden per gemeente. “Hoe magisch zou het wel niet zijn mocht Vlaanderen gedurende deze vijf warme dagen vol hangen met onze vlaggen”, aldus Lien. Meer informatie http://bit.do/warmstedorp.

Laat ons weten als je deze maand ook een actie voor het goede doel organiseert! Stuur een bericht naar redactie@editie.net.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van