Appcontrol uit Oudegem erkent als keuringsorganisme

Vincent Verhasselt offerde de voorbije twee jaar elke minuut van zijn vrije tijd op aan de start-up AppControl, een keuringsorganisme met de focus op hefwerktuigen. Hij schreef een document van meer dan duizend pagina’s waarin hij onder meer uitvoerig de kwaliteitsnormen en -beleid vastlegt. Op basis hiervan kreeg hij in juni een erkenning van het Ministerie van Arbeid.

AppControl is zoals het officieel heet een Externe Dienst voor Technische Controle (EDTC) op de werkplaats. “Er zijn in België slechts dertien keuringsorganismen gespecialiseerd in hefwerktuigen”, licht Vincent Verhasselt toe. Het gaat om de controle van kranen, ladder- materiaal en bouwliften, hoogwerkers en hefbruggen. Het is uniek dat een keuringsorganisme meteen aan de slag kan om hefwerktuigen te keuren. “De meeste van mijn collega’s starten met het keuren van elektrische huishoudelijke installaties, stappen daarna vaak over naar industriële systemen om vervolgens ook hefwerktuigen op te nemen”, vertelt Vincent.

Nu AppControl door de overheid is erkend, kan Vincent zijn organisatie verder uitbouwen. “Mijn taak bestaat erin om te controleren of machines op een veilige manier kunnen worden gebruikt”, legt Vincent Verhasselt uit. “In de toekomst hoop ik mijn expertise als inspecteur te kunnen uitbreiden naar andere domeinen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven